Locatie

Voor multifunctioneel gebruik.

Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51 - 59
2408 NV Alphen aan den Rijn
Meer op deze locatie

Agendadetails

CoderDojo: Gratis leren programmeren voor jeugd

25 Februari 2018
13:00

Wat is CoderDojo?

Bij een CoderDojo kunnen jongeren tussen de 7 en 17 jaar gratis leren programmeren. Denk bijvoorbeeld aan zelf computerspellen maken, 3D modelleren en 3D printen, of met elektronica aan de slag gaan. Het doel van CoderDojo is om de jeugd enthousiast te maken voor technologie en programmeren, en hen de benodigde vaardigheden aan te leren.

Waarom meedoen?

We leven in een tijd met technologieën die voorheen als onmogelijk werden beschouwd. De toekomstige technologieën moeten door de nieuwste generatie mensen worden gemaakt, maar de benodigde “vaardigheden van de 21e eeuw” wordt veelal niet op scholen aangeboden. Door toenemende automatisering worden veel banen door robots vervangen, maar er ontstaan echter ook weer nieuwe banen. Voor die “banen van de toekomst” is technische bekwaamheid nodig: er zijn o.a. programmeurs nodig.

Je kan niet vroeg genoeg beginnen om jezelf technische vaardigheden zoals programmeren aan te leren. Bovendien, als je programmeert om iets leuks als bijvoorbeeld een computerspel te maken, is programmeren ook nog eens hartstikke leuk!

Wanneer?

CoderDojo Alphen zal ongeveer iedere twee weken op zondagmiddag gehouden worden in twee aparte blokken: van 13.00u tot 14.30u en van 14.30u tot 16.00u. Deelname is gratis, maar inschrijving via de website is wel noodzakelijk: www.coderdojo-alphenaandenrijn.nl. Hier is ook meer informatie over CoderDojo te vinden.

Reacties op: CoderDojo: Gratis leren programmeren voor jeugd

 

Nieuws & Twitter

  • Nieuws over CoderDojo: Gratis leren programmeren voor jeugd
  • Geen nieuwsberichten gevonden