Locatie

Voor multifunctioneel gebruik.

Wijkcentrum Kerk en Zanen
De Oude Wereld 51 - 59
2408 NV Alphen aan den Rijn

Agendadetails

CoderDojo: Gratis leren programmeren

20 Mei 2018
13:00

Wat is CoderDojo?

Het doel van CoderDojo is om de jeugd (7-17jr) enthousiast te maken voor technologie en programmeren, en hen de benodigde vaardigheden aan te leren. Zo kunnen zij bij ons gratis leren programmeren, 3D modelleren en 3D printen, of met elektronica aan de slag.

Meedoen: Waarom?

We leven in een tijd met technologieën die voorheen als onmogelijk werden beschouwd. Om deze te gebruiken, of belangrijker nog, om de nieuwste technologieën te helpen ontwikkelen, zijn “vaardigheden van de 21e eeuw” nodig, maar die worden veelal nog niet op scholen aangeboden. Daardoor krijgen jongeren niet goed de kans om te ontdekken of een technische richting hen aanspreekt, en om hun talenten te ontwikkelen. Bij CoderDojo kan de jeugd deze kans wel krijgen, gratis en vrijblijvend.

Maar de belangrijkste reden om mee te doen, is dat wanneer je bijv. programmeert om iets leuks te maken zoals een computerspel, dan is programmeren gewoon hartstikke leuk!

Meedoen: Wanneer?

CoderDojo Alphen zal ongeveer iedere twee weken op zondagmiddag gehouden worden in twee aparte blokken: van 13.00u tot 14.30u en van 14.45u tot 16.15u. Deelname is gratis, maar inschrijving via de website is wel noodzakelijk: www.coderdojo-alphenaandenrijn.nl. Hier is ook meer informatie over CoderDojo te vinden.

Doneren

Wij kunnen alleen functioneren door vrijwillige donaties. Kunt u een kleinigheid missen, en wilt u ons in ons doel helpen? Graag! Dit kan via onze fundraiser (https://www.gofundme.com/teaching-children-3d-print), of zie onze website voor andere manieren: www.coderdojo-alphenaandenrijn.nl/meedoen/doneren

Reacties op: CoderDojo: Gratis leren programmeren

 

Nieuws & Twitter

  • Nieuws over CoderDojo: Gratis leren programmeren
  • Geen nieuwsberichten gevonden