Locatie

Het centrum van Alphen aan den Rijn..

Centrum
Pieter Doelmanstraat 101
2405CE Alphen aan den Rijn
Meer op deze locatie
4 Maart
20 van Alphen

Agendadetails

Oldtimerdag

15 September 2012
10:30 - 16:00

Oldtimerdag
Deze keer alweer de 30e editie van de Oldtimerdag! Het evenement trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers (jong en oud) uit de hele regio, maar ook uit de rest van het land. Het Oldtimerfestival is meer dan auto´s alleen! Op deze dag zijn alle winkels open, zijn er gezellige kramen, terrasjes en optredens van diverse dans- en muziekgroepen. Ook is er een markt in het gehele centrum direct grenzend aan de opgestelde oldtimervoertuigen.

Het programma
Na het Concours d´Elegance, een (korte of lange) rondrit door de omgeving, worden de oldtimers vanaf 10:30 uur opgesteld in de Hooftstraat en op het Rijnplein, midden in Alphen langs de Oude Rijn. Hier kunnen de oldtimers tot circa 16:00 uur door het publiek worden bezichtigd (de toegang is gratis). Behalve de oude voertuigen zijn er deze dag ook mooie historische sleepboten te bewonderen, oude ambachten en kleine oldtimerkermisattracties voor de kinderen.

Met de oldtimerboten kan het publiek gratis een tochtje over de Oude Rijn maken Deelnemers Voor hen die met een oldtimervoertuig aan deze dag willen nemen is de inschrijving via onze website weer geopend.

Inschrijfgeld bij individuele inschrijving €15,00 Daarvoor krijgt u wel veel terug; 
- Rallybord
- Mooie rondrit in gesloten formatie
- Mooie opstelplaats
- Lunchpakket
- Herinneringsgeschenk
- Feestelijke prijsuitreiking

Groepen, clubs, verenigingen enz. kunnen inschrijven via deze link. Er wordt dan een speciale opstelplaats voor hen gereserveerd. Oldtimer merkenclubs kunnen in aanmerking komen voor een korting mits zij met minimaal 15 voertuigen van hetzelfde merk en type deelnemen.

Evenemententerrein en Startlocatie
Dit jaar is ons evenemententerrein uitgebreid met het Rijnplein en Julianastraat (met dank aan de winkeliersvereniging en ondernemers van deze twee locaties). Hierdoor kunnen we doorgroeien naar 350 deelnemers en is er voor de deelnemers meer ruimte beschikbaar.

Feestje na afloop voor de sponsors, vrijwilligers en deelnemers In een prachtige Oldtimerhal worden dit jaar de prijzen uitgedeeld en vindt het feestje plaats. Live muziek en het eten en drinken is gratis! Voor de toekenning van prijzen is dit jaar een nieuwe formule bedacht. Een formule waarbij meer op kleding wordt gelet en alle bouwjaren aan bod komen.


Met dank aan de vele Sponsors, de gemeente Alphen aan de Rijn, Connexxion, Politie Midden-Holland en niet te vergeten de ruim 100 vrijwilligers.


Reacties op: Oldtimerdag