Oldtimerdag

  • , ,
  • zaterdag 15 september 2012 om 00:00 – 00:00

Het Familie-Oldtimerfestival van West-Nederland!

Oldtimerdag
Deze keer alweer de 30e editie van de Oldtimerdag! Het evenement trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers (jong en oud) uit de hele regio, maar ook uit de rest van het land. Het Oldtimerfestival is meer dan auto´s alleen! Op deze dag zijn alle winkels open, zijn er gezellige kramen, terrasjes en optredens van diverse dans- en muziekgroepen. Ook is er een markt in het gehele centrum direct grenzend aan de opgestelde oldtimervoertuigen.

Het programma
Na het Concours d´Elegance, een (korte of lange) rondrit door de omgeving, worden de oldtimers vanaf 10:30 uur opgesteld in de Hooftstraat en op het Rijnplein, midden in Alphen langs de Oude Rijn. Hier kunnen de oldtimers tot circa 16:00 uur door het publiek worden bezichtigd (de toegang is gratis). Behalve de oude voertuigen zijn er deze dag ook mooie historische sleepboten te bewonderen, oude ambachten en kleine oldtimerkermisattracties voor de kinderen.

Met de oldtimerboten kan het publiek gratis een tochtje over de Oude Rijn maken Deelnemers Voor hen die met een oldtimervoertuig aan deze dag willen nemen is de inschrijving via onze website weer geopend.

Inschrijfgeld bij individuele inschrijving €15,00 Daarvoor krijgt u wel veel terug; 
- Rallybord
- Mooie rondrit in gesloten formatie
- Mooie opstelplaats
- Lunchpakket
- Herinneringsgeschenk
- Feestelijke prijsuitreiking

Groepen, clubs, verenigingen enz. kunnen inschrijven via deze link. Er wordt dan een speciale opstelplaats voor hen gereserveerd. Oldtimer merkenclubs kunnen in aanmerking komen voor een korting mits zij met minimaal 15 voertuigen van hetzelfde merk en type deelnemen.

Evenemententerrein en Startlocatie
Dit jaar is ons evenemententerrein uitgebreid met het Rijnplein en Julianastraat (met dank aan de winkeliersvereniging en ondernemers van deze twee locaties). Hierdoor kunnen we doorgroeien naar 350 deelnemers en is er voor de deelnemers meer ruimte beschikbaar.

Feestje na afloop voor de sponsors, vrijwilligers en deelnemers In een prachtige Oldtimerhal worden dit jaar de prijzen uitgedeeld en vindt het feestje plaats. Live muziek en het eten en drinken is gratis! Voor de toekenning van prijzen is dit jaar een nieuwe formule bedacht. Een formule waarbij meer op kleding wordt gelet en alle bouwjaren aan bod komen.


Met dank aan de vele Sponsors, de gemeente Alphen aan de Rijn, Connexxion, Politie Midden-Holland en niet te vergeten de ruim 100 vrijwilligers.



Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

25 april 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
25 april 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
25 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

25 april 2024 om 20:00 – 21:40 Castellum Theater & Film
Miller's Girl

Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet (Jenna Ortega) een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman) aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens. De grens tussen de docent en de 18-jarige studente vervaagt als ze worden geconfronteerd met onverwachte wendingen bij het gecompliceerde project.

25 april 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
25 april 2024 om 20:15 – 21:35 Castellum Theater & Film
WE, the EYES

Op het geluid van rock, bodysound, elektronische, experimentele en klassieke muziek breken tien performers door naar een nieuwe wereld.