Special: If Beale Street Could Talk

Cinema Drama

Regina King won voor haar rol in 'If Beale Street Could Talk' de Oscar voor beste actrice in een bijrol.

Een meeslepend, romantisch drama van de regisseur van Oscarwinnaar Moonlight; gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin.

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19 en 20 jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny. If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint.

VPRO Cinema (????) 'Tedere blik en poëtische stijl'
de Volkskrant (????) 'Zwaarbeladen, vernieuwend en vooral gedurfd'
NRC (????) 'Bescheidener én ambitieuzer dan Moonlight'
The Guardian (?????) 'Teer liefdesverhaal met taaie waarheid'



 
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

29 maart 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
29 maart 2024 om 20:30 – 23:59 Parkvilla
30 maart 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
30 maart 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla