Locatie

Park met speeltuin, skatebaan en hondenuitlaatplek.

Europapark
Europapark
2408 Alphen aan den Rijn

Agendadetails

Koninginnedag Europapark

30 April 2013
14:00 - 20:00

Koninginnedag Europapark
In heel Alphen aan den Rijn zullen tijdens Koninginnedag verschillende activiteiten plaatsvinden. Hieronder vind je de activiteiten en het programma van het Europapark. Vanaf 12.00 uur is er ook dit jaar weer een leuk programma met veel sport en spel. Natuurlijk zijn er ook weer grote springkussens en de grabbelton ontbreekt niet.

Er zijn diverse shows en demonstraties van
- Alphense Hondenclub
- American Football Club Alphen Eagles
- Wielervereniging Avanti
- Alphense club de Petanque “les pointeurs’
- Vrijwillige Brandweer Alphen
- Scouting Uithoek
- Scouting Willem Barendsz
- Modelbouwvereniging Woubrugge

Om 14.00 uur is er een spetterend optreden van De Kinderband
Er zullen op het veld twee grote TV schermen staan die alle live uitzendingen van de NOS rond de inhuldiging vertonen. Restaurant Trots verzorgt lekkere hapjes en drankjes.

Avondprogramma van 18.30-20.00 uur
Als het weer het toelaat zullen de heteluchtballonnen het luchtruim kiezen voor een onvergetelijk tocht.

De Kinderband
De Kinderband bestaat uit enthousiaste muzikanten, die op een leuke manier kinderen van muziek wil laten genieten. De kinderen kunnen genieten van een actieve en humoristische muziekshow vol met vrolijke en stoere liedjes. Zij spelen popmuziek voor kinderen vanaf 3 tot 11 jaar. Een optreden dat je niet moet missen.

Scouting groep de Uithoek
De scoutinggroep de Uithoek komt ieder jaar met een spectaculairprogramma met als motto ‘voor elk wat wils’. Voor de durfals onder ons is er de kabelbaan en de kleintjes kunnen lekker geschminkt worden.

De kabelbaan is dit jaar mooier en met meer spektakel. Terug van weggeweest, een gouwe ouwe: schmincken, want wie wil er niet een gevaarlijke tijger, grappige clown of kleurige vlinder zijn!

Ook dit jaar je eigen broodje bakken in het kampvuur en daarna opeten met boter en suiker, lekker hoor. Je kan ook zelf je handen uit de mouwen steken met minipionieren. Je krijgt van de scouting kleine stokken en elastiek. Daarmee kan je eigen bouwwerken in elkaar knutselen.

Scouting Willem Barendtz
Scouting Willem Barendtz zal weer ruim vertegenwoordigd zijn met veel uitdagende ‘outdoor’ activiteiten voor de Alphense jeugd. Er worden spelletjes georganiseerd die variëren van serviesgooien, eendjes hengelen, kanovaren, Marsh Mellows roosteren en sponsgooien.

De modelbouwvereniging Woubrugge
De modelbouwvereniging Woubrugge zal in de sporthal van de Oude Wereld een complete baan uitzetten waar alle radiografisch trucks te zien zullen zijn.

De modelbouwvereniging Woubrugge is ook actief op het gebied van de scheepsmodelbouw en al wat daar mee samenhangt. Dat wil niet zeggen dat zij uitsluitend scheepsmodelbouwers als leden hebben, er zijn ook hobbyisten die op velerlei markten thuis zijn. Er zijn bouwers van radiografisch Hollandse zeilschepen en jachten, boerenkarren.
Door zich aan te sluiten bij de ANSF (Algemene Nederlandse Scheepsmodelbouw Federatie) gaat de modelbouwvereniging steeds meer het land in, met name bij de landelijke scheepsmodelwedstrijdsporten.

Alphen Eagles
American Football Club Alphen Eagles zal dit jaar het spel Lacrossedemonstreren.

Lacrosse is een snelle, tactische en technische teamsport. De sport is een combinatie van sporten als basketbal, hockey en American football en hierdoor voor veel mensen makkelijk op te pakken. Alle spelers hebben een stick, de ‘crosse’, met aan het uiteinde een netje waarmee een bal wordt overgegooid. Deze bal is van hard rubber en heeft het formaat van een honkbal. Het doel van het spel is bij alle varianten van lacrosse hetzelfde: de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander krijgen. Ieder doelpunt levert één punt op.

Alphense club de Petanque “les pointeurs’
Petanque is één van de zoveel balsporten die vallen onder de verzamelnaam “Jeu de Boules”.Op vakantie in Frankrijk, heeft u dit spel ongetwijfeld zien spelen of zelfs meegedaan. Op Koninginnedag geven de leden een demonstratie en kan iedereen zelf een balletje gooien.

De vereniging is opgericht op 29 oktober 1984. Zij spelen op een terrein met 32 banen en hebben sinds 2004 de beschikking over een hal waarin ook ís winters en bij slecht weer gespeeld kan worden.
Petanque is een wedstrijdsport. Naast de onderlinge partijtjes op de speelmiddagen van de vereniging worden er het hele jaar wedstrijden georganiseerd. Ook organiseren ze regelmatig open toernooien zoals het bekende Alphenement toernooi, de “Alphens Open” kampioenschappen en maandelijks een “Animatietoernooi”, wat open staat voor iedereen.

De Alphense hondenclub
De Alphense hondenclub is al jaren een vaste klant op het Europapark en verzorgt gedurende de middag diverse demonstraties met een behendigheidsparcours voor honden. De honden moeten foutloos in een zo kort mogelijke tijd een parcours afleggen.

Reacties op: Koninginnedag Europapark

 

Nieuws & Twitter

  • Nieuws over Koninginnedag Europapark
  • Geen nieuwsberichten gevonden

Twitterstream