Jan Akkerman en band met Legendary Concerts

  • , ,
  • donderdag 18 februari 2016 om 00:00 – 23:23

Fris, energiek en nooit voorspelbaar

Op 18 februari om 20.30 uur komt Jan Akkerman en band naar het Parktheater. Jan Akkerman is al ruim veertig jaar een van de meest gerespecteerde gitaristen ter wereld. Hij speelde in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus, werkte samen met muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell en Ice-T en maakte succesvolle soloplaten. In 2011 werd hij 65, maar in plaats van gas terug te nemen, schakelt Akkerman een tandje bij. In ‘Legendary Concerts’ – genoemd naar de gelijknamige cd/dvd-serie van North Sea Jazz – laat hij horen en zien dat hij het nog steeds in zich heeft.

De veelzijdigheid van zijn projecten geeft aan dat Jan Akkerman een alleskunner is, waarin de passie nooit ontbreekt. Vooral genieten van goede muziek dat is het doel van deze show en bij iedereen zal de hartslag even omhoog gaan als de solo’s tot grote hoogte gestuwd worden en naarmate de show vordert wordt de verbinding tussen band en publiek stevig verankerd. Weinig woorden worden vuil gemaakt. Dat is niet nodig ook, want de muziek van Jan Akkerman spreekt voor zich.

Ook op de wereldwijde podia is Akkerman al jarenlang veelvuldig te zien. Zo speelde hij meerdere malen tijdens het Montreux Jazz Festival, het North Sea Jazz Festival, maakte hij talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf hij recentelijk nog concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan. Niet voor niets kan Akkerman internationaal nog steeds rekenen op een groot aantal schare liefhebbers van zijn muziek. In eigen land is hij in 2005 onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Daarmee heeft hij opnieuw de verdiende aandacht en erkenning gekregen voor zijn belangrijke rol in de gitaarmuziek, zowel in binnen- en buitenland. 

Zijn recente cd/dvd-set ‘North Sea Jazz Legendary Concerts’ laat de gitarist tijdens diverse optredens op het fameuze North Sea Jazz Festival tussen 1993 en 2011 van verschillende kanten zien en horen. In april 2012 doet Jan oude tijden herleven met My Brainbox, een project met ex-Vandenberg zanger Bert Heerink. Daarmee viert hij zijn vijftigjarige carrière op de wereldwijde podia. Aan het einde van het jaar wordt hij geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten en zijn invloed voor de Nederlandse muziek. 

Naast My Brainbox en zijn concerten in de clubs en theaters over de gehele wereld speelt Jan in maart 2013 sinds jaren weer met zijn gewaardeerde collega Eelco Gelling tijdens het ‘Gitaarjongens’-project in het Amsterdamse Carré. Die samenwerking krijgt aan het einde van dat jaar een vervolg tijdens twee speciale optredens, waarbij ook Jans jongste dochter Laurie voor het eerst op het podium staat met haar trotse vader. 

Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn vaste bandleden, Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas) en Marijn van den Berg (drums).  Wat wordt zijn volgende muzikale uitdaging?

Jan Akkerman neemt deze avond de volgende gasten mee:
Eelco Gelling – ex-sologitarist van Cuby & The Blizzards en Golden Earring en componist van talloze Cuby-klassiekers .
Bert Heerink – ex-Vandenberg, scoorde een wereldhit met ‘Burning Heart’.
Brown Hill – Amsterdamse soulzanger, schreef  tekst voor ‘Streetwalker’ (een van de favoriete nummers van Jan Akkerman).
Laurie Akkerman – Jan’s jongste dochter. Ze studeert zang aan het Conservatorium in Haarlem.

Platomania – Jos van den Berg: ‘Tussen al het Amerikaanse machtsvertoon dat jaarlijks North Sea Jazz overspoelt houdt onze eigen Akkerman zich prima staande. De opnamen uit 1993, 2005 en 2011, die voor dit deel van Legendary Concerts zijn uitgekozen, laten horen dat Jan al jarenlang tot de beste gitaristen van de wereld behoort.’

Kaarten kopen
Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl/parktheater of aan de kassa. Wanneer u kaarten online koopt kunt u van te voren uw stoel bepalen. Een kaartje kost € 22,50 of 21,50 met een CJP pas.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

19 april 2024 om 16:00 – 18:05 Castellum Theater & Film
Wonka (NL)

Ontdek op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd die we nu allemaal kennen.

19 april 2024 om 16:15 – 18:00 Castellum Theater & Film
De Terugreis

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

19 april 2024 om 16:15 – 18:25 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

19 april 2024 om 19:00 – 21:10 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!