Trio Fantasticus

  • Oudhoornse kerk, Oudshoornseweg 90, 2401 LC ALPHEN AD RIJN
  • donderdag 18 januari 2018 om 20:15 – 01:00

Trio Fantasticus

Het Trio Fantasticus, bestaande uit viool, gamba en clavecimbel, speelt muziek van vóór de Barok op authentieke instrumenten.
Fantasticus staat voor intense expressie en affiniteit met gedurfde, extravagante muziek. Componisten als Biber, Schmelzer, Jenkens en Purcell laten een vrijere speelwijze toe en
nodigen uit tot meer improvisatie. Avontuur en ontdekking waren de levenskracht van die tijd en zijn tevens de drijfveer van elke uitvoering en elk programma van Fantasticus.

Bij deze voorstelling is geen vriendenprijs van toepassing. 
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

17 april 2024 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
TaalCafé

In het TaalCafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We praten elke keer met elkaar over een ander onderwerp. Kom jij ook?

17 april 2024 om 13:00 – 14:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Prentenboek maken met slimme AI-computer

Tijdens deze workshop tover je tekeningen met een slimme AI computer om tot een echt prentenboek. Een superleuk avontuur vol kunst, technologie en heel veel plezier, speciaal voor jonge tekenaars en verhalenbedenkers!

17 april 2024 om 13:30 – 15:10 Castellum Theater & Film
Kung Fu Panda 4

Dit voorjaar keert komedie-icoon Jack Black na bijna tien jaar terug in zijn rol als Po, de onwaarschijnlijk kungfumeester, in een hilarisch, spetterend nieuw deel van Dreamwork Animations populaire actie-komedie-franchise: Kung Fu Panda 4. Na drie levensgevaarlijke avonturen waarin hij de grootste schurken ter wereld verslaat met zijn ongekende moed en waanzinnige vechtkunsten, wacht Po, de Drakenkrijger (de voor een Golden Globe genomineerde Jack Black) een nieuwe roeping. Dit keer iets veel rustigers, hij is verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Dat brengt wel wat problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zo veel over spiritueel leiderschap als over diëten. En ten tweede moet hij heel snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en trainen voor hij zijn nieuwe positie kan innemen. Om het nog erger te maken, duikt er ook nog een kwaadaardige, machtige superschurk op, namelijk de Kameleon (Oscar®-winnares Viola Davis), een kleine hagedis die de vorm van elk wezen kan aannemen, groot of klein. En die Kameleon heeft haar kleine kraaloogjes laten vallen op Po’s Staf der Wijsheid, waarmee ze alle grote schurken die Po naar het geestenrijk heeft gestuurd terug zou kunnen halen. Po moet dus hulp zien te vinden en die vindt hij (soort van) in de vorm van de sluwe, scherpzinnige dief Zhen (Golden Globe-winnares Awkwafina). Zhen is een steppevos die Po nogal tegen zijn vacht instrijkt, maar die onmisbare talenten blijkt te hebben. Om de Vredesvallei te beschermen en uit de reptielenklauwen van de Kameleon te houden, moet dit komische, vreemde duo samenwerken. Gaandeweg ontdekt Po dat helden op de meest onwaarschijnlijke plekken opduiken.

17 april 2024 om 13:30 – 15:35 Castellum Theater & Film
Wicked Little Letters

Dear Edith, you foxy ass old whore … Het Britse badplaatsje Littlehampton wordt opgeschrikt door mysterieuze, obscene handgeschreven brieven die in steeds grotere getale en bij steeds meer dorpsbewoners op de mat vallen. De verdenkingen gaan gelijk richting de vrijgevochten en enigszins grofgebekte Rose die hierdoor de voogdij over haar dochtertje dreigt kwijt te raken. Dan sluit een aantal vrouwen uit het dorp de handen ineen om de waarheid boven tafel te krijgen. Wicked Little Letters is een even hilarisch als eerlijk verslag over vrouwen die veroordeeld worden vanwege afwijkend gedrag, maar blijven vechten voor gerechtigheid in het rechtssysteem dat hen volledig uitsluit.