Beautiful Boy

  • Parkvilla, Cornelis Geellaan 2, 2406 JG ALPHEN AD RIJN
  • maandag 25 februari 2019 om 20:00 – 23:59

Film

Journalist David Sheff (Steve Carell) en zijn getalenteerde tienerzoon Nic (Timothée Chalamet) zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon. In zijn Engelstalig debuut, verbaast regisseur Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) eens te meer met een ontroerende film over hoop en onvoorwaardelijke liefde. Hij kon daarvoor rekenen op topacteur Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Interstellar). Naast zijn trouwe bondgenoten, zoals cinematograaf Ruben Impens en editor Nico Leunen, werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 Years a Slave, The Big Short en

NRC   ????   (vier sterren)
De uitzonderlijke acteerprestaties van Carell en Chalamet – de hype rond de jonge acteur uit Call Me by Your Name blijkt terecht – vormen de kracht van Beautiful Boy.

De Volkskrant **** (vier sterren)
Het verontrustende drama Beautiful Boy omvat het hele junkie-in-een-gezinstraject zonder sentimenteel te worden. Chalamet palmt in, manipuleert, snauwt en lijdt als Nic, zonder de kijker maar een moment het gevoel te geven dat die naar een trukendoos kijkt.

Trouw **** (vier sterren)
Dit Amerikaanse debuut is de kroon op Felix van Groeningen’s nog jonge carrière: een pijnlijk rake en ontroerende film over verslaving.

Algemeen Dagblad **** (vier sterren)
Laat het maar aan de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen over om van een zwaar familiedrama geen valse sentimentele draak te maken. Voortreffelijke rol met Oscarpotentie van Steve Carell.

VPRO Cinema **** (vier sterren)
Gebaseerd op ware gebeurtenissen, die werden opgeschreven door zowel vader en zoon Sheff. De Belgische regisseur Van Groeningen verdeelt in zijn Hollywooddebuut de tijd netjes tussen vader en zoon, maar de film is van Call Me By Your Name’s Chalamet, die fantastisch is als de wankele, zoekende Nic.

Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

23 april 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
23 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

23 april 2024 om 20:00 – 21:40 Castellum Theater & Film
Miller's Girl

Wanneer de getalenteerde en rebelse studente Cairo Sweet (Jenna Ortega) een schijnbaar onschuldige schrijfopdracht van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman) aanneemt, raken ze verstrikt in een web van geheimen en verlangens. De grens tussen de docent en de 18-jarige studente vervaagt als ze worden geconfronteerd met onverwachte wendingen bij het gecompliceerde project.