Bedrijf

MTP Fysiotherapie

MTP Fysiotherapie

Ook medische personal training en fysiosport.

MTP Fysiotherapie
Utrechtstraat 100
2408 GS Alphen aan den Rijn

MTP Fysiotherapie

Zeven dagen per week geopend 

(Orthopedische) Manuele Therapie
Manuele therapie is een master specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van complexe (mechanische) rug- en gewrichtsklachten en bewegingsbeperkingen van gewrichten. Bewegingsbeperkingen doorgaans gepaard met zowel pijn als met het slechter kunnen bewegen van een bepaald gewricht of gewrichten. Hierbij kunt u pijnklachten ervaren in het gewricht zelf, maar ook stijve en pijnlijke spieren en/of  uitstralende pijn.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar; zo ervaart u direct een afname van pijnklachten, een toename van de mobiliteit van gewrichten en de houdingen en bewegingen verlopen gemakkelijker.

Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie is eveneens een master specialisatie binnen de fysiotherapie, en richt zich met name op het behandelen en begeleiden van sporters met sport gerelateerde (pijn)klachten. Hierbij maakt de sportfysiotherapeut gebruik van verschillende sport specifieke analyses en testen om een duidelijk beeld van uw sportklachten/ problemen te krijgen. Tijdens de behandelingen begeleid de sportfysiotherapeut u met gerichte training en behandeling naar  een niveau dat u weer sport-, en wedstrijdfit bent. Net dat kleine stukje extra dan gewoon pijnvrij bewegen tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Dry Needling
Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op de behandeling van pijnklachten in het houdings- en bewegingsapparaat en dan met name de spier en zenuw interactie.

Dry Needling letterlijk vertaald, droge naald, is een behandelvorm waarbij gebruik word gemaakt van acupunctuur naalden, technisch is dit echter een andere benadering dan acupunctuur. Hierbij wordt door middel van een naald door de huid in myofasciale triggerpoints aangeprikt. Myofasciale triggerpoints, in de volksmond ook wel spierknopen of spierverhardingen genoemd zijn lokale verkrampingen binnen een spier welke pijnklachten in een lokaal spiergebied kunnen geven.

Echografie
Sinds enkele jaren wordt  echografisch onderzoek steeds meer gebruikt in de fysiotherapiepraktijk ter ondersteuning van het diagnostische proces. Echografie geeft een duidelijk- en dynamisch beeld van alle (oppervlakkige) zachte weefsels van het menselijk lichaam. Hierbij kan je denken aan het in kaart brengen van spieren/ spierscheuren, pezen, slijmbeurzen en zwellingen in het lichaam. Al deze structuren zijn zichtbaar en in kaart brengen. Op deze manier verkrijg je een nog beter beeld van jouw blessure. 

Shockwave
Extracorporal shockwave-therapie (ESWT) is een van de meest innoverende ontwikkelingen op het gebied van pijnbehandeling van spieren, pezen en gewrichten. Met deze vorm van shockwave-therapie wordt de pijn bij de kern bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

De shockwave-therapie zorgt voor een versnelling van het genezingsproces door de zelf genezende eigenschappen van het lichaam te stimuleren. Zo zorgt shockwave onder andere voor een verhoging van het metabolisme (stofwisseling) en een verbetering van de bloedcirculatie. Pijnlijk weefsel herstelt zich hierdoor en kan dus sneller genezen. Direct na de behandeling ontstaat er een pijnvermindering en een toename van de mobiliteit. 

Craniofaciale therapie
Craniofaciale therapie richt zich met name op het onderzoek en behandelen van de functies van het nekgebied, kaakgewricht, schedel en zenuwstelsel van hoofd en aangezicht. Denk hierbij aan een breed scala aan hoofdpijnklachten, mond- en gezichtsklachten maar ook klachten zoals knarsen en oorsuizen. 

Massage
Massage wordt al eeuwen lang gebruikt ter bevordering van de gezondheid, het verkleinen of behandelen van blessures en het verminderen van stress. Voor iedere massage sessie word er een korte anamnese afgenomen. Hierin gaan wij in op uw wensen voor de massage, dit doen wij altijd om de sessie zo goed mogelijk te laten verlopen. Heeft u ergens last van of een voorkeursgebied waar meer aandacht aan besteed moet worden. Geeft dit aan tijdens de anamnese.

Sportmassages
Iedereen die beweegt heeft wel eens last van een verhoogde spierspanning en/of pijnlijke of gevoelige spieren. Als je je lichaam gebuikt, bestaat er altijd de kans dat je lichaam overbelast of geïrriteerd raakt. Net als met een auto is het daarom belangrijk om af en toe je lichaam een check up te geven.

Ontspanningsmassages
Iedereen heeft wel eens last van drukte of stress en hierdoor behoefte aan wat ontspanning. De ontspanningsmassages van MTP Fysiotherapie zijn hiervoor zeer aan te raden. Kom tot rust, verlaag je hartslag, bevorder de doorbloeding, verbeter de stofwisseling en kom tot ontspanning in de relaxte behandelruimte van MTP.

Nieuws

Facebookstream