Zomerspektakel 2024: zaterdag en zondag tóch gratis
Evenement gisteren 17:00

Zomerspektakel 2024: zaterdag en zondag tóch gratis

Onlangs kondigde het bestuur van het Zomerspektakel aan dat het zich gedwongen zag om voor de zaterdag en zondag een entree van € 17,50 te vragen. Dat besluit kan nu worden teruggedraaid. John Kroes – met Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs sinds jaar en dag hoofdsponsor van het evenement – heeft besloten om eenmalig en op persoonlijke titel voor een significant bedrag borg te staan. Daarmee heeft het bestuur voldoende financiële zekerheid om de toegang op zaterdag en zondag toch weer gratis te maken. “Dit is mijn cadeau aan de gemeenschap”, aldus John.

Evenement gisteren 16:22

Zelf een bus besturen tijdens de open dag bij Arriva

Arriva is op zoek naar nieuwe fulltime en parttime collega’s. Arriva organiseert daarom op 19 april een open dag voor iedereen die geïnteresseerd is in het beroep van buschauffeur. Iedereen van 18 jaar en ouder en in bezit van rijbewijs B kan een proefrit in een bus maken bij de Arriva vestiging in Alphen aan den Rijn. Tijdens de open dag vertellen ervaren chauffeurs over hun vak en over de opleidingsmogelijkheden bij Arriva.

Politie en handhaving gisteren 14:43

Politie onderzoekt mishandeling in trein Alphen aan den Rijn

Op zaterdagochtend 6 april werd de politie naar het treinstation in Alphen aan den Rijn gestuurd na meldingen van een mishandeling in de vroege ochtenduren. Een man zou het slachtoffer zijn geweest van geweld in de trein. Dankzij een gedetailleerd signalement van ooggetuigen kon een verdachte worden gelokaliseerd en gearresteerd.

Schildpad gespot in Kromme Aar in Alphen aan den Rijn

Advertorial Dieren gisteren 12:53

Afgelopen weekend werd een schildpad waargenomen in de Kromme Aar. Er bestaat echter nogal wat verwarring over schildpadden die in het wild worden aangetroffen. Men denkt vaak dat deze dieren daar thuishoren en zich voortplanten, maar niets is minder waar. Het trieste feit is dat deze schildpadden allemaal zijn gedumpt en moeite hebben om te overleven in onze natuurlijke omgeving en klimaat. Hoewel sommige mensen denken dat ze al jaren in het wild leven, is de realiteit dat deze dieren langzaam sterven.

Benefiet(s)concert en veiling voor Jeroen Heitzman Accufonds een groot succes

Overige gisteren 11:36

Het recente Benefietconcert en Veiling ten behoeve van het Jeroen Heitzman Accufonds bleek een groot succes, met een opbrengst van maar liefst €3.900 euro. De Oudhoornse Kerk vulde zich met enthousiast publiek dat gul bood op een scala aan items, van waardebonnen tot exclusieve ervaringen.

PostNL opent duurzaam sorteercentrum in Alphen aan den Rijn

Overige gisteren 10:24

PostNL heeft zijn achtentwintigste pakkettensorteercentrum in Alphen aan den Rijn geopend, een belangrijke stap om het logistieke netwerk te versterken en de groeiende e-commerce markt te ondersteunen. Het moderne pand aan de Steekterweg, met bijna 8000 m2 oppervlakte, is een van de meest duurzame bedrijfsgebouwen in Nederland. 

Parkkunst 2024: tal van activiteiten en nóg meer muziek op Koningsdag

Advertorial Kunst gisteren 09:18

Parkkunst is een cultureel festival georganiseerd door Parkvilla in Park Rijnstroom op Koningsdag. Met dit jaar nóg meer live muziek van zowel nationale als regionale bands op twee verschillende podia, tal van kunstkramen door het hele park, twee horecapleinen met lekker eten en drinken, een platen & CD markt, straattheater én een leuk programma voor kids. Het festival wordt op 27 april om 12.00 uur geopend met stadsdichter Chanty Louis. Parkkunst is voor jong en oud én is gratis.

Een nieuwe fiets voor jonge topsporter Sem Spruit

Overige 8 april 2024 om 17:39

Sem Spruit, een veelbelovende 16-jarige sporter, heeft zijn passie gevonden in meerdere disciplines. In de winter als langebaanschaatser en in de zomer als inliner. Om zijn doelen te bereiken heeft Sem naast zijn schaatsen en inlineskates ook een nieuwe fiets nodig. Veel kilometers fietsen is essentieel voor het opbouwen van een goede conditie. De huidige fiets van Sem is dringend aan vervanging toe, en met jouw hulp kan Sem zijn sportieve ambities verder nastreven en zich blijven ontwikkelen als topsporter!

Activiteiten april 2024 Museumpark Archeon

Advertorial Activiteiten voor kids 8 april 2024 om 16:11

In Museumpark Archeon staan er in april weer vele historische evenementen op de agenda. Duik op 13 en 14 april in de geschiedenis van Schotland tijdens het Schotse weekend. Verschillende re-enactment groepen laten bezoekers kennis maken met Schotland uit diverse periodes. Voor alle ridderliefhebbers is er het weekend van 20 en 21 april genoeg te beleven. Luister naar het verhaal van Sint Joris en de draak en word zelf een ridder! Tijdens de meivakantie zijn er extra activiteiten voor jong en oud. Van 28 t/m 30 april zijn er heel veel Romeinen in Archeon.

Bikkels on Bikes: Tandwiel gebroken

Blog Bikkels on Bikes: Fietsend naar Vietnam 8 april 2024 om 15:05

Net een dag in Polen en ineens sloeg de pech flink toe. Tijdens het wegrijden bij een stoplicht zet ik (Sven) kracht op mijn pedalen en breekt er een tandwiel in stukken. Het was aan de voorkant mijn kleine blad, die je gebruikt bij lage snelheden. Het is iets wat je hoopt dat niet gebeurt tijdens de reis en daarnaast ga je er ook niet vanuit. Waar je bijvoorbeeld wel een tweede ketting meeneemt, neem je geen reserve kettingbladen mee.

Rotary Belevenisveiling: unieke ervaringen voor het goede doel!

Evenement 8 april 2024 om 13:47

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het zou zijn om een bouwkraan te besturen of droomde je ervan om een dag mee te rijden met groot transport? Misschien voel je de drang om door de lucht te zweven met een parapente of de diepten van de Zegerplas te verkennen door te duiken? Dan is vrijdag 28 juni een datum die je in je agenda moet markeren, want zal de allereerste "Rotary Belevenisveiling" plaatsvinden.

Bevrijdingsfestival Alphen dit jaar groter dan ooit

Advertorial Evenementen 8 april 2024 om 12:34

Op zondag 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival Alphen aan den Rijn weer plaats, een gratis festival. Dit jaar met een langer programma en meerdere podia. Onder andere Waylon, Pater Moeskroen en DJ Ruben van der Meer komen er een feestje van maken op het Rijnplein. Lees snel verder voor het volledige programma.

Meer nieuws