Locatie

Koningin Julianabrug

Koningin Julianabrug

1 van de grote bruggen in Alphen aan den Rijn.

Koningin Julianabrug
Koningin Julianabrug
2406 Alphen aan den Rijn

Overig

Koningin Julianabrug

Op het moment afgesloten 

Koningin Julianabrug

In de naoorlogse jaren moesten veel Alphenaren hun goederen nog met karren bezorgen, en het was nu eenmaal niet mogelijk om iedereen een auto tegeven. Om een oplossing te vinden voor steeds drukker verkeer in een steeds maar groeiend stad, werd het dus noodzakelijk geacht om een tweede oeververbinding aan te leggen tussen de Hoge Zijde en de Lage Zijde van het dorp Alphen aan den Rijn.

Vandaar dat in 1953 de Koningin Julianabrug werd aangelegd met een grotere doorvaart hoogte enkele honderden meters stroomafwaarts, voor het doorgaande snelverkeer. En aldus het stadscentrum te vermijden. Dit was eigenlijk tegen de zin van het Provinciaal bestuur, die vond dat de Julianabrug en de Alphense Brug te dicht bij elkaar lagen.

Afgesloten
Sinds donderdag 10 november is de Julianabrug afgesloten. Met onmiddellijke ingang is de brug voor al het weg-, fiets-, voetgangers- en scheepvaartverkeer afgesloten. De brug staat op het punt van instorten. De herstelwerkzaamheden nemen weken tot maanden in beslag. Er bestaat een kleine kans dat de brug volgende week toch veilig genoeg blijkt voor weg- of scheepvaartverkeer. Niet voor beiden in ieder geval. De hoofddraagconstructie van de draaipunten zijn aangetast door roest en de kans is aanwezig dat de brug bezwijkt. Van Velzen heeft de adviezen van deskundigen overgenomen en besloten de brug met onmiddellijke ingang te sluiten. Ook heeft de provincie Zuid-Holland een stremming opgelegd aan het scheepvaartverkeer. 

Julianabrug open voor fietsers en voetgangers
Er is een oplossing gevonden voor fietsers en voetgangers, die om moeten rijden omdat de pont uit de vaart is genomen. Vanaf vrijdag 10 februari mogen fietsers en voetgangers, op dezelfde tijden als de pont zou varen, over de brug. Er staan barriers om de route te markeren. Ook staan er vooral in het begin verkeersregelaars om indien nodig aanwijzingen te geven. ’s Nachts is de brug volledig afgesloten.

Openingstijden

Maandag 00:00 - 23:59 uur
Dinsdag 00:00 - 23:59 uur
Woensdag 00:00 - 23:59 uur
Donderdag 00:00 - 23:59 uur
Vrijdag 00:00 - 23:59 uur
Zaterdag 00:00 - 23:59 uur
Zondag 00:00 - 23:59 uur

Plaats een reactie

(je ontvangt een validatie link per e-mail om je reactie te bevestigen)

 
 
 Wij stellen een reactie bijzonder op prijs, maar behouden ons het recht voor reacties, die ongefundeerd zijn of een anonieme afzender hebben te verwijderen.

Reacties op Koningin Julianabrug:

 

Er zijn nog geen reactie's geplaatst.