Alexander Rinnooy Kan op bezoek bij de VOA

Alexander Rinnooy Kan was vandaag te gast bij een lunchbijeenkomst van de VOA in het Archeon. Eénmaal per jaar organiseert de ondernemersvereniging een activiteit speciaal voor de grotere bedrijven uit haar ledenbestand. Rinnooy Kan is onder meer bekend a

In zijn spreekbeurt analyseerde hij de economische crisis en de nabije toekomst. Rinnooy Kan stelde dat er de nodige kritiek op Europa en de muntunie mogelijk was, maar dat we wel moeten erkennen, dat we niet zonder Europa kunnen. Veel Nederlandse bedrijven hebben enorm geprofiteerd van de export naar zuidelijke lidstaten. Hoewel Rinnooy Kan zelf ook vindt dat de stevige bezuinigingen van de regering niet bevorderend werken voor de economie, maakte hij de kanttekening dat we eigenlijk niet anders kunnen. Andere landen, die veel minder van Europa geprofiteerd hebben, zijn tot enorme bezuinigingen gedwongen en de bevolking heeft daar veel van te lijden en nu kunnen we niet zelf afhaken. Onderwijs en investeringen in kennis en innovatie ziet Rinnooy Kan nog steeds als de belangrijkste voorwaarde voor een goed lopende economie.  

Tijdens de vragenronde, riep burgemeester de aanwezige ondernemers op, om hun betrokkenheid bij de politiek en de komende gemeenteraadsverkiezingen te tonen.

VOA-voorzitter John Vermeer sloot de lunch af met de opmerking, dat de reputatie van de hoogleraar onberispelijk is, maar dat er door de lokale nieuws-site toch één smetje op zijn blazoen was ontdekt. Hij vroeg daarom om transparantie in het "HAAK-schandaal". Rinnooy Kan vertelde daarop het verhaal, dat hij als kind samen met zijn broer en twee buurmeisjes het comité voor Hulp Aan Arme Kinderen had opgericht. Bij familie en kennissen hadden ze ruim 12 gulden weten los te krijgen, waarna ze in hun woonplaats Scheveningen op zoek gingen naar arme kinderen. Helaas hadden alle kinderen die ze tegenkwamen, mooiere fietsen, leukere kleren en fijner speelgoed dan zij zelf. Ze kwamen tot de conclusie, dat juist zij de doelgroep waren en besloten unaniem het fonds bij de snackbar aan te wenden voor de armste kinderen die ze kenden..


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.