Kort Kappers knipt voor stichting Haarwensen

‘Onze dag kan niet meer stuk als we op maandag 24 februari helemaal volgeboekt staan’, aldus Marcelle Stoel, zelfstandig onderneemster bij Kort Kappers aan de Utrechtstraat 106. ‘Die dag zijn we vanaf 14.00 tot 19.00 uur open voor het gratis knippen van vlechten voor de stichting Haarwensen.’ Een stichting die zich inzet voor kinderen die door hun ziekte geen haren meer hebben. 

Vlechten van 25 cm nodig
De stichting Haarwensen heeft veel vlechten nodig van minstens 25 cm om pruiken te kunnen maken voor kinderen die door een ziekte geen eigen haren meer hebben. Tamara van Renswou, zelfstandig onderneemster bij Kort Kappers: ‘Daarom vinden wij dit zo bijzonder. Kinderen denken er soms zelf al over na om hun haar te laten knippen en daarmee andere kinderen te steunen. Ze zien dit vanuit hun omgeving of via de tv. Het grijpt hen, net als ons, ook aan. Zo ook Jente Peters die haar haren extra lang liet groeien om ze vervolgens bij ons korter te maken.’

Van donatie tot totale make-over
Richard Venema, eigenaar Kort Kappers legt uit dat zij die dag niet alleen gratis knippen voor het goede doel, maar ook anderen de gelegenheid geven geknipt te worden tegen een gereduceerd tarief van 15 euro. Al dat geld en de vlechten van die dag gaan naar het goede doel. Eén vlecht per envelop. Marcelle vult aan: We begrijpen heel goed dat het best heftig kan zijn om veel van je haar af te halen. Daarom bieden wij de meiden, die deze stoere stap zetten, een heerlijke make-over aan voor het luttele bedrag van 5 euro. Uiteraard gaat ook dit geld naar Stichting Haarwensen. Natuurlijk kunnen anderen die geknipt of gekapt zijn hier ook gebruik van maken. Het gaat tenslotte om het goede doel. Chantal van der Valk verzorgt de visagie en fotograaf Bas Duijs legt ze vast op de gevoelige plaat.’ 

Waarom doet Kort Kappers mee?
Richard: ‘Wij hebben zelf kinderen en onze specialiteit is haar. Wat is er dan mooier om deze twee te combineren en kinderen te knippen voor dit goede doel. Door een vlecht te doneren help je kinderen er weer mooier uitzien. Zij krijgen jouw haar om hun strijd tegen hun ziekte dragelijker te maken. Tamara: ‘Tijdens een cursus kwamen we de eigenaresse van deze stichting tegen en zo is uiteindelijk het balletje gaan rollen. Haar goede doel heeft ons aan het denken gezet.’


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.