Rabobank Rijnstreek Fonds keert ruim

BijlesBeurs Alphen aan den Rijn, Speeltuinvereniging Groenendijk en Woonservicepunt Zoeterwoude zijn de drie grote winnaars van het Online Stemmen 2014. Zij ontvangen ieder een bedrag van €5.000,- om hun project te realiseren. Het Online Stemmen is een onderdeel van het Rabobank Rijnstreek Fonds, waarbij leden van Rabobank Rijnstreek hun favoriete project kunnen nomineren voor een financiële bijdrage.

Rabobank Rijnstreek Fonds
Rabobank Rijnstreek stort ieder jaar een deel van haar winst in het Rabobank Rijnstreek Fonds en ondersteunt hiermee lokale initiatieven. Het fonds richt zich op vier thema’s: duurzame economische versterking van het Groene Hart, financiële educatie, voedselvraagstukken en een vitale leefomgeving op het gebied van wonen, werken en zorg. Leden van Rabobank Rijnstreek konden in de maand december hun stem uitbrengen op hun favoriete project. De nummers 1,2 en 3 met de meeste stemmen ontvangen de gevraagde donatie tot een maximum van € 5.000,- om het project te realiseren. De overige projecten ontvangen een bedrag naar ratio van het aantal stemmen. In totaal keert het Rabobank Rijnstreek Fonds een bedrag uit van € 27.875,83.

De top drie
De BijlesBeurs is een initiatief van het Leerplein uit Alphen aan den Rijn en is voor bijlessen aan kinderen van ouders die financieel niet in staat zijn om deze lessen te betalen. Speeltuinvereniging Groenendijk in Hazerswoude Rijndijk gebruikt de bijdrage van het Rabobank Rijnstreek Fonds voor het vervangen van diverse speeltoestellen. Met de financiële bijdrage voor het Woonservicepunt Zoeterwoude is de opstart en realisatie van het servicepunt mogelijk. Het woonservicepunt ondersteunt ouderen bij hun zoektocht om langer zelfstandig te blijven wonen door o.a. het geven van informatie over woonoplossingen en het verzorgen van een woningcheck door vrijwilligers.

Allemaal winnaars
Alle projecten hebben in zekere zin gewonnen, omdat zij  allen een financiële bijdrage ontvangen. De overige projecten ontvangen een bijdrage op basis van het aantal stemmen. De bijdrage van deze projecten varieert van € 1.000,- tot zelfs ruim € 3.400,-.  Het gaat hierbij om de genomineerde projecten van : Openbare Basisschool Het Nieuwe Ambacht, Stichting Nestkast-LIVE, Stichting Metaalvakschool, Stichting De Groene Vinger, Scouting Willem Barendsz en Winkeliersvereniging Da Costa. 

Aanmelden voor 1 februari of 1 april 2015
Bent u betrokken bij een project of initiatief dat past bij de eerder genoemde thema’s? Kijk dan op www.rabobankrijnstreekfonds.nl voor de criteria en meld uw initiatief dan voor 1 februari of 1 april 2015 aan bij het Rabobank Rijnstreek Fonds. Op de website vindt u ook het aanvraagformulier. 

Overzicht van de genomineerde projecten en de financiële bijdragen

Ouderraad Het Nieuwe Ambacht

Alphen aan den Rijn

Aanschaf speeltoestel

 €1.556,09

Scouting Willem Barendsz

Alphen aan den Rijn

Realisatie mechanische/electronische boegschroef

 €3.417,84

Stichting De Groene Vinger

Alphen aan den Rijn

Ontwikkeling en realisatie van een wijktuin

 €3.278,90

Stichting Nestkast LIVE

Alphen aan den Rijn

Aanschaf duurzame nestkast en camera

 €1.123,00

Stichting Leerplein

Alphen aan den Rijn

BijlesBeurs

 €5.000,00

Stichting Metaalvakschool

Alphen aan den Rijn

techniekproject op basisscholen in Alphen aan den Rijn

 €2.500,00

Speeltuinvereniging Groenendijk

Hazerswoude Rijndijk

Aanschaf speeltoestel

 €5.000,00

Winkeliersverening DaCosta

Hazerswoude Rijndijk

Aanschaf van een aantal minibieb’s

 €1.000,00

De Huurderij

Zoeterwoude 

Realisatie van Woonservicepunt Zoeterwoude

 €5.000,00


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.