Na meer dan twintig jaar moest The Royal Bar op het Thorbeckeplein zijn deuren sluiten. Eigenaar David Shoshan koos voor een nieuwe start: een nieuwe locatie, een nieuwe naam en een nieuw concept. David’s loungebar! In hoeverre is deze bar nieuw?

Het eerste wat mij opvalt is dat er geen pooltafels zijn of bedienende meisjes met lage decolleté?
David: “Bij de verbouwing heb ik geprobeerd de ruimte zo praktisch mogelijk te gebruiken. Om pooltafels kwijt te kunnen moest ik allerlei steunpalen weghalen waardoor de verbouwing nog duurder zou worden. Ik heb er dus voor gekozen om deze niet terug te laten komen. In plaats daarvan is er een ruime plek waar mensen kunnen darten. Verder zijn er genoeg zitplekken voor mensen om ontspannen een drankje of hapje te nuttigen. Ik wilde hier ook niet een tweede Royal Bar van maken. Ik heb juist geprobeerd om de tekortkomingen van The Royal Bar te gebruiken om deze zaak te verbeteren. Zoals de vloer, isolatie en afzuiging. Ook hier werken weer leuke meiden achter de bar. Zij kleden zich inderdaad anders, ik ben hier tevreden over.”

Wat is er nog meer anders?
“Ik heb geprobeerd een beetje extra luxe te creëren en daarmee een unieke sfeer neer te zetten. Ik heb veel aandacht besteed aan het drankassortiment. We hebben een kaart met vijftig cocktails en veel verschillende soorten sterke drank. We gaan ook verschillende proeverijen organiseren. Daarnaast hebben we een kleine kaart waar lekkere borrelhapjes op staan. Mensen die mij kennen weten dat ik altijd wil blijven innoveren. Op termijn wil ik de meubels nog veranderen. Verder komt er een grote humidor, een sigarenkast. Ook komt er een grote touchscreentafel waar mensen spelletjes op kunnen doen met elkaar.”

Mede door een voormalig personeelslid heeft je naam een flinke deuk opgelopen. Toch noem je je zaak naar jezelf?
“De zaak tussen mij en een exwerkneemster heeft mijn imago zeker schade toegebracht. Ik vind die situatie nog steeds heel vervelend. Maar ik heb mijn boete gedaan en ik probeer het af te sluiten. Daarna is dat hele gedoe met de gemeente gekomen. Tot op de dag van vandaag is het nog niet duidelijk hoe het opgelost gaat worden met de kosten. Ze zijn wel eindelijk begonnen met de zaak te beoordelen en ik heb er vertrouwen in dat ik krijg waar ik recht op heb. In de tussentijd moest ik toch verder. Ik heb The Royal Bar zonder cent moeten verlaten en ik ben David’s zonder cent gestart. Toch denk ik dat er al iets heel moois van is gemaakt. Mijn vaste gasten zien dat ook. Zij blijven komen voor mij en mijn manier van aanpakken. Het gaat om sfeer en om service, de gast moet altijd voorop staan en goed en snel geholpen worden. Daarom heb ik de suggestie van één van mijn vaste gasten ook ter harte genomen: de bar David’s noemen.”

Hoe gaat het nu met de klachten van de buurtbewoners?
“Toen ik de aanvraag deed om op deze locatie een bar te beginnen hadden buurtbewoners zes weken de tijd om te reageren. Toen waren er veel klachten. Ik zit hier nu een aantal maanden en de klachten zijn alleen maar afgenomen. Veel van die klachten gingen over dronken mensen op straat, die kunnen overal vandaan komen. Verder ging het over overlast van geparkeerde fietsen. Mijn complimenten aan de gemeente hiervoor. Zij hebben extra fietsenstallingen geplaatst op meerdere plekken in de straat. Dit heeft veel opgelost. Zelf heb ik mijn vaste gasten allemaal ingelicht over de buurt en hoe ik wil dat we ons aanpassen. Inmiddels is er al een aantal gasten niet meer welkom bij me omdat zij zich niet kunnen gedragen. Dan hoor je niet bij mij. Ik heb altijd geleerd dat je niet iedereen tevreden kan houden. In principe is iedereen welkom, maar je zult je moeten gedragen.”

Dan lacht hij en zegt: “Als iemand naast mij nu een kroeg opent met een bord op zijn gevel waarop staat: ‘iedereen is welkom die niet bij David’s naar binnen wil of mag’ dan zit het daar ook vol.”

 

 

Ik ben Lotte Scholts, 29 jaar waarvan 20 jaar woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik heb pedagogiek gestudeerd maar werk in de horeca en bezoek deze ook graag in mijn vrije tijd.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!