Fusie Rabobanken Groene Hart Noord en Rijnstreek definitief

Op maandag 23 maart hebben de ledenraden van Rabobank Groene Hart Noord en Rijnstreek ingestemd met de fusie van beide banken per 1 juni 2015. Na het ondertekenen van de intentieverklaring door directies en raden van commissarissen vorig jaar juni is de fusie hiermee formeel een feit. Beide banken gaan per 1 juni door als één sterke bank onder de naam Rabobank Groene Hart Noord.

‘Het positieve besluit is het resultaat van een intensieve en constructieve periode waarin we de dialoog zijn aangegaan met de ledenraad, leden, klanten én onze medewerkers over de dienstverlening van de nieuwe bank ‘, aldus Kees Gordijn, waarnemend directievoorzitter van Rabobank Groene Hart Noord. ‘Door het samengaan van beide banken kunnen we ook in de toekomst een slagvaardige en sterke bank blijven, die haar klanten optimaal bedient en een bijdrage levert aan de lokale economie én samenleving.’

Actieve bijdrage aan de regio  
‘Klanten en leden hebben ons op het hart gedrukt om dichtbij en betrokken te blijven. Dat is voor ons als lokaal gewortelde bank vanzelfsprekend’, aldus Heidi van Woudenberg, directievoorzitter van Rabobank Rijnstreek. ‘Klanten houden zoveel mogelijk hun vaste contactpersoon. Verder blijft de bank actief in een groot aantal lokale netwerken en activiteiten, introduceert zij Rabobank-ambassadeurs in de dorpen en zal ze zich in blijven zetten voor een vitale lokale economie én samenleving. Dat doet de bank onder andere door kennis te delen en haar netwerk in te zetten om mensen met elkaar in contact te brengen en zo samen tot nieuwe oplossingen te komen. En door projecten te ondersteunen vanuit haar coöperatiefonds dat ook na de fusie blijft bestaan.’
Eén van de eerste concrete activiteiten is de Rabobank Sponsorfietstocht die de nieuwe bank organiseert op zondag 28 juni, met routes door het nieuwe werkgebied van de fusiebank.

Omvang en vestigingen  
Rond de fusiedatum werken circa 250 mensen bij de nieuwe bank. Het gebied omvat de gemeenten Alphen aan den Rijn (met uitzondering van Benthuizen en Boskoop), Zoeterwoude, Nieuwkoop en Kaag en Braassem en het dorp Stompwijk. Dit totale gebied telt 150.000 inwoners en 14.500 bedrijven. Klanten kunnen straks nog steeds terecht op de huidige vestigingen in Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Roelofarendsveen. Voor een deel van de klanten komt de bank hierdoor dichterbij. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.