Eerste High Trust advocatenkantoor in Alphen

Lam & Müller Advocaten en Mediators te Alphen aan den Rijn is met ingang van 1 november 2011 een zogenaamde High Trust-kantoor. High Trust is een nieuwe werkwijze van de Raad voor Rechtsbijstand voor het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand. Cliënten van het kantoor zullen daarvan als eerste iets merken: ze worden sneller geholpen.Aan het verlenen van rechtsbijstand zijn vaak hoge kosten verbonden. De overheid komt burgers die de kosten van door advocaten verleende rechtsbijstand niet kunnen dragen op grond van hun inkomen (en vermogen) tegemoet. Dat is geregeld in de Wet op de rechtsbijstand. Deze wet voorziet erin dat advocaten op basis van een zogenaamde toevoeging rechtsbijstand kunnen verlenen aan personen die voldoen aan bepaalde voorwaarden die de wet stelt. De toevoeging is vervolgens de basis voor betaling van het honorarium aan de advocaat. Wat betekent de nieuwe werkwijze voor de cliënten van Lam & Müller Advocaten en Mediators? De cliënten hebben eerder dan bij andere kantoren zekerheid over de vraag of de toevoeging wel of niet zal worden verleend. Tevens zijn de cliënten eerder op de hoogte van de te betalen eigen bijdrage die door de Raad voor Rechtsbijstand wordt opgelegd. Omdat alles sneller verloopt - de tijdwinst zal enkele weken zijn - kan het kantoor eerder aan de slag. Dat is in het belang van de rechtzoekende, de cliënt dus. Transparantie, vertrouwen en begrip: deze kernwoorden vertegenwoordigen onze nieuwe samenwerking met de Raad voor Rechtsbijstand.Er zijn ook personen die niet in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Ons kantoor staat deze personen graag bij op basis van uurtarief. Betrokkenheid en deskundigheid zijn kenmerkend voor ons kantoor.
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.