« Vorige - Volgende »

Studenten aan de slag in Lerend Participatiecentrum

22 augustus 2015 - 13:56  •  reacties

Studenten aan de slag in Lerend Participatiecentrum

Alphen aan den Rijn -

De studenten krijgen een opleiding als medewerker van de toekomst in een reële  beroepssituatie in de welzijn- en zorgsector. Doordat ze midden in de praktijk staan, maken ze de best mogelijke start in hun leerloopbaan. Deze focus op de beroepspraktijk heeft voordelen voor zowel het onderwijs als voor welzijnsinstellingen. Zo krijgen studenten een contextrijke stageplaats en hebben welzijns- en zorgorganisaties de beschikking over meer handen en hoofden om hun ambities in de wijk waar te maken.

Structurele samenwerking
Er zijn vijf partijen die op 26 augustus tekenen voor samenwerking. Dat zijn Participe (welzijn), ID College (mbo-onderwijs), Kwintes (maatschappelijke ondersteuning), Kwadraad (maatschappelijk werk) en Gemiva-SVG-groep (gehandicaptenzorg). De organisaties zetten hun handtekening voor structurele samenwerking bij het opleiden van studenten. Op termijn leidt dat tot een omgeving waarin leren, werken, opleiding en praktijk zijn geïntegreerd en waarin buurtbewoners en bezoekers door studenten worden ondersteund bij hun hulpvraag.

De ondertekening in wijkcentrum Kerk en Zanen wordt omlijst met verhalen van de betrokken organisaties, interviews met studenten, docenten en praktijkbegeleiders en het ‘Lied op de stagiair’.  

Fotograaf: Josh Walet
ID College.'
ID College

MBO Opleidingen