Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ondernemende studenten primeur voor Lerend Participatiecentrum

29 augustus 2015 - 10:06  •  reacties

Ondernemende studenten primeur voor Lerend Participatiecentrum

Alphen aan den Rijn -

Erin, Bas en Jesse volgen een opleiding als medewerker van de toekomst in een reële  beroepssituatie in de zorg- en welzijnssector. Het wijkcentrum Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn is hun standplaats. Doordat de drie midden in de praktijk van het werk staan, maken ze de best mogelijke start met hun leerloopbaan.

De focus van de drie ID College-studenten is de beroepspraktijk. Dat heeft voordelen voor zowel het onderwijs als voor de zorg- en welzijnsinstellingen die mee doen aan het Lerend Participatiecentrum. De studenten krijgen een contextrijke stageplaats en de betrokken welzijns- en aanverwante organisaties kunnen beschikken over meer handen en hoofden om hun ambities in Kerk en Zanen waar te maken.

Structurele samenwerking
Tijdens de tekenbijeenkomst zetten vijf partijen hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Dat zijn Participe (welzijn), ID College (mbo-onderwijs), Kwintes (maatschappelijke ondersteuning), Kwadraad (maatschappelijk werk) en Gemiva-SVG-groep (gehandicaptenzorg). De gemeenten Alphen aan den Rijn was vertegenwoordigd in de persoon van wethouder Han en Jager (Zorg & Welzijn, basis- en voortgezet onderwijs). Hij uitte zijn waardering voor het werk van het Lerend Participatiecentrum en wenste de studenten veel succes met hun stage.

De organisaties zetten hun handtekening voor structurele samenwerking bij het opleiden van studenten. Die samenwerking leidt tot beter onderwijs voor studenten van ID College en betere dienstverlening aan cliënten van de betrokken organisaties. In het Lerend Participatiecentrum zijn leren, werken, opleiding en praktijk voor studenten geïntegreerd. Buurtbewoners en bezoekers worden bij hun hulpvraag ondersteund door studenten.

De ondertekening in wijkcentrum Kerk en Zanen werd omlijst met verhalen van de betrokken organisaties, interviews met de studenten, docenten en praktijkbegeleiders en het ‘Lied op de stagiair en de samenwerking’ van Verrassend Jolanda. 

Fotograaf: Josh Walet
ID College.'
ID College

MBO Opleidingen