Junis Kinderopvang breidt uit naar Zoetermeer

Junis Kinderopvang heeft per 1 september a.s. de activiteiten van De Drie Ballonnen overgenomen. De kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en de peuteropvang van De Drie Ballonnen in de gemeente Zoetermeer, gaan onderdeel uitmaken van De stichting Junis Kinderopvang.

Silvia Romijn, bestuurder van De Drie Ballonnen, méér dan kinderopvang: “Na 23 jaar neem ik in het volste vertrouwen afscheid van De Drie Ballonnen. Het bedrijf dat ik samen met de medewerkers, vanuit mijn passie voor kinderen heb opgebouwd”. De Drie Ballonnen begon met één medewerker en één kind in één lokaal in Buytenwegh en telt inmiddels ruim 160 medewerkers en biedt aan ruim 1600 kinderen opvang.

De keuze voor Junis Kinderopvang is een weloverwogen beslissing geweest. De overname is een mooie kans voor De Drie Ballonnen om zich steviger in de markt te vestigen. Junis heeft al ruim 35 jaar ervaring in de kinderopvang en is een ambitieus bedrijf die werkt vanuit een visie gericht op zowel het kind als de ouder. Vanuit het werk binnen De Drie Ballonnen is een visie ontstaan waarmee sinds 2012 het bedrijf Essisme, ‘Zijn wie je bent’ is opgericht. Door De Drie Ballonnen in goede handen over te dragen, komt er meer ruimte voor mij om de ZaaiGoed methode van Essisme® ook buiten De Drie Ballonnen te gaan zaaien. Op deze manier kunnen nog meer kinderen en hun opvoeders bereikt worden”.

Marie-Louise van Mourik directeur- bestuurder van Junis Kinderopvang: “Deze overname is een mooie stap naar een bredere basis voor onze bedrijfsvoering en een verdere professionele ontwikkeling van de kinderopvang in de toekomst. We vergroten onze regio wat onze marktpositie verstevigt. De groei biedt ons de kans om de kwaliteit van onze kinderopvang te waarborgen en verder te ontwikkelen. We werken samen met het onderwijs aan integrale kindcentra om de doorgaande leer- en ontwikkelingslijn te waarborgen. Daarnaast werken we nauw samen met andere partners op het gebied van zorg, welzijn, cultuur en sport en opvoedingsondersteuning in de wijken om zo onze kinderopvang verder te verrijken. Het motto van De Drie Ballonnen, onderschrijven wij dan ook van harte: “Wat je zaait is wat je oogst, mooie volwassenen worden als kind gevormd.

Perspectief
De Drie Ballonnen en Junis versterken elkaar: twee professionele en financieel gezonde bedrijven van wie zowel de sfeer als de cultuur goed op elkaar aansluiten. De Drie Ballonnen heeft net zoals Junis een sterke en leidende pedagogische visie en een uitgesproken klantgerichte manier van werken. Marie-Louise van Mourik: “Meebewegen met het leven van de kinderen en de ouders omdat we als geen ander weten wat het betekent om zorg, opvoeding en werk te combineren, wij bieden daarvoor oplossingen”.

Verandering
In de praktijk gaan we door met onze kinderopvang zoals ouders, kinderen en samenwerkingspartners dat van ons gewend zijn. Met dezelfde bevlogenheid en betrokkenheid.

Voor ouders, kinderen en een groot deel van de medewerkers (van beide organisaties) verandert er voorlopig niets ten opzichte van de situatie daarvoor. De Drie Ballonnen behoudt haar eigen entiteit onder de naam De Drie Ballonnen met Stichting Junis Kinderopvang als eigenaar. 

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!