Nieuws

« Vorige - Volgende »

College beslist over Sport Maatschappelijk Vastgoed

30 september 2015 - 15:03  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

College beslist over Sport Maatschappelijk Vastgoed

Alphen aan den Rijn - Het beheer en dagelijks onderhoud van de binnen- en buitensportaccommodaties wordt na 1 januari 2016 door een andere partij dan Stichting Sportspectrum uitgevoerd. Alle sportfaciliteiten blijven bestaan, er verandert niets aan het aanbod. Het tarievenstelsel blijft in stand. Alleen worden de taken straks via andere partijen uitgevoerd.

Op 3 november 2015 volgt een collegebesluit over welke partij(en) de taken voor het dagelijks beheer en dagelijks onderhoud van de binnen- en buitensportaccommodaties met ingang van 1 januari 2016 gaan uitvoeren. Op 13 oktober 2015 volgt een collegebesluit over wie de zwembaden gaan exploiteren.

Voor Sportspectrum betekent dit dat zij de uitvoering van hun deel uit de subsidietender Opgroeien en Ontwikkelen samen met hun partners ter hand kunnen gaan nemen.

De gemeente is van mening dat er sprake is van ‘Overdracht van Onderneming’ waarbij andere partijen de medewerkers van Sportspectrum kunnen overnemen. De ‘Overdracht van Onderneming’ is wel een zaak tussen de huidige werkgever en de toekomstige opdrachtnemer. De wethouder gaat in overleg met beide partijen om ervoor te zorgen dat zij zorgvuldig omgaan met het juridisch kader van ‘Overdracht van Onderneming’.

Fotograaf: Josh Walet