Kewodak voorziet kinderboerderij van groene daken

De gebouwen van Kinderboerderij Bospark worden voorzien van een groen dak. Een unicum voor Alphen aan den Rijn, en passend binnen de weg naar vernieuwing die de kinderboerderij voor ogen heeft. Het ontwerp voor deze vernieuwing is in samenwerking met de architectenbureaus Freyr en Bloemen gemaakt. Dakpartner Kewodak heeft daarop de renovatie van de daken aangeboden in het kader van hun duurzame beleid.

Groener en duurzamer
Kinderboerderij Bospark ligt aan de rand van park Bospark. Het park wordt geheel vernieuwd en daarmee ook de kinderboerderij. Er komt een nieuwe indeling, er gaat ergens een stukje grond af en er komt ook weer op een andere plek een stukje grond bij. Dit betekent dat de gehele kinderboerderij vernieuwd moet worden. Niet alleen de pinkenstal en de volière worden vernieuwd, maar ook komt er een vijver omdat de kinderboerderij in de nieuwe situatie niet meer aansluit op de naastgelegen sloot.

De visie van de Alphense Kinderboerderijen
De afgelopen periode heeft de Stichting Alphense Kinderboerderijen haar toekomstvisie aangepast aan de huidige tijd. In die visie staat het bevorderen van het respect, de zorgzaamheid en ieders verantwoordelijkheid voor dieren, natuur, milieu en samenleving. Dit alles op een maatschappelijk verantwoorde wijze met speciale aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn. De nieuwe slogan is dan ook: plezier voor mens en dier, voor nu en later!

Dankzij een belangrijk deel sponsoring, van de architecten van Freyr en Bloemen, zijn de eerste concepttekeningen al gemaakt en is er regelmatig en druk overleg met het bestuur en de beheerders van de Stichting Alphense Kinderboerderijen. Welke opbouw en indeling sluit het beste aan op de gedachten die er bestaan over diervriendelijkheid? Welke richting moeten we op om meer duurzaam en groener te worden? Want daar wil de kinderboerderij naartoe; groener en duurzamer.

De visie van Kewodak
Met die visie heeft directeur Frank Keijzer van Kewodak contact opgenomen met het bestuur en aangeboden om alle daken te voorzien van een groen dak. Frank Keijzer: "We hebben het hier over een zogenaamd sedumdak, dit is alsof er een tuin bovenop het dak ligt. Het ziet er aanzienlijk leuker en kleurrijker uit dan een gewoon dak. Een groen dak heeft ook voordelen voor niet alleen de kinderboerderij maar ook omwonenden en de overheid. Geen grijze omgeving bij regen maar fris en vrolijk groen. Ook zorgen groene daken voor een betere luchtkwaliteit en ontlasting van het afwaterings stelsel."

Betrouwbare partners
Met de architecten van Freyr en Bloemen, maar zeker met Kewodak welke ruim 30 jaar is gespecialiseerd in daken, kan de kinderboerderij dus met recht spreken van zeer betrouwbare partners op weg naar vernieuwing. Onze visies sluiten goed op elkaar aan en daar is de kinderboerderij heel content mee.

Natuurlijk hoopt en wenst het bestuur van de kinderboerderij dat er meer van dit soort partners zijn die zich willen aansluiten bij het aanbod van Kewodak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."