Restaurant Koeien en Kaas opent vestiging in Alphen
In september 2016 opent restaurant 'Koeien en Kaas' een 2e vestiging in Alphen aan den Rijn. Het van origine Goudse concept wordt gevestigd in het nieuwbouwproject aan het Thorbeckeplein op de hoek van de Hooftstraat en de Van Mandersloostraat.
Het concept Koeien en Kaas is in 2010 in Gouda opgericht en is gespecialiseerd in gegrild vlees en kaasgerechten uit de regio. De menukaart bestaat uit proeverijen van vleeswaren, kaasgerechten en gegrilde steaks en hamburgers. Het paradepaardje zegt het restaurant is de uit Amerika geïmporteerde broiler, die op hoge temperatuur het vlees als het ware 'poft', waardoor de smaak en het sap van het vlees behouden blijft.
Bijna alle ingrediënten komen van leveranciers uit Nederland, het meeste vlees en de kazen uit het Groene Hart. In tegenstelling tot de vestiging in Gouda zal het bedrijf ook overdag voor koffie en lunch geopend zijn. Het restaurant krijgt een bar, 100 zitplaatsen en een terras aan het water. Begin 2016 wordt gestart met het de voorbereidingen en de werving van personeel.