Wellantcollege heeft vertrouwen in de toekomst

In de afgelopen periode kwam het Wellantcollege in het nieuws omdat de school een slechte beoordeling kreeg van de Onderwijsinspectie. De bestempeling 'zwak' ging over één afdeling van de school, de andere twee delen scoren al een tijd lang goed. Het Wellantcollege heeft daarom vertrouwen in de toekomst.

"Wellantcollege Alphen aan den Rijn kent verschillende leerwegen die elk apart worden beoordeeld," zo meldt Koen Groenleer, teamleider van het Wellantcollege. "De school heeft in de afgelopen anderhalf jaar 3 keer bezoek gehad van de Inspectie. Deels was dat bezoek een vervolgtraject van een eerder bezoek (in 2012 voor de Gemengde Leerweg) en deels was het een steekproefsgewijs uitgevoerd onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. Zowel de Kaderberoepsgerichte Leerweg als de Gemengde Leerweg zijn onderzocht. Op dit moment zijn 2 van de 3 leerwegen voldoende. De Gemengde Leerweg is als enige nog zwak bestempeld."

Het rapport van de Onderwijsinspectie laat weten dat de kwaliteit van het onderwijs op de afdeling g/t van Wellant College vmbo-g/t duidelijk is verbeterd, maar nog steeds zwak is. Voorheen waren de opbrengsten onvoldoende. Momenteel kan de opbrengst niet officieel beoordeeld worden over drie jaren, door een te laag aantal leerlingen in de gemengde leerweg.

De Onderwijsinspectie geeft aan dat bepaalde aspecten nog verdere ontwikkeling nodig hebben, zoals een uitgebreider aanbod op de behoeften van taalzwakke leerlingen en het geven van effectieve feedback.

De afgelopen periode ziet er verder juist positief uit. "De laatste 3 examenjaren waren de slaagpercentages allemaal 100%, maar in examenjaar 2012-2013 scoorden de 3 leerlingen onder het gemiddelde landelijke niveau," zegt een woordvoerder van het Wellantcollege. "Daarna scoorden de leerlingen in 2013-2014 en 2014-2015 ver boven het gemiddelde landelijke niveau."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.