Alphenaren openen Steakhouse Terroir in Leiden
In een voormalig slachthuis in de Leidse wijk Nieuw Leyden openen Alphenaren Merlijn van der Krogt en Justus Brasem op 1 februari de deuren van Steakhouse Terroir. Dit moet, volgens de ondernemers, het meest eenvoudige steakhouse van Leiden worden, waar met eerlijke producten wordt gewerkt en kwaliteit voorop staat.
Merlijn en Justus hebben elkaar ontmoet toen ze beide werkzaam waren bij Brasserie Buuren. Justus, gastheer geweest bij Oud Sluis en The Jane vertelt: "Al bij onze eerste ontmoeting, herkenden we bij elkaar een grote passie voor het horecavak. Na jaren van ervaring opdoen en dromen besloten we de stap te zetten en onze droom te laten uitkomen. We hebben meerdere panden in Alphen bekeken en waren erg enthousiast over één bepaalde locatie. Toen dat uiteindelijk niet doorging, zijn we bij dit pand in Leiden terecht gekomen. Het klinkt een beetje luguber, een steakhouse in een oud slachthuis, maar het heeft precies de uitstraling die we zoeken: stoer, met een warme en gezellige sfeer."
Merlijn, eerder werkzaam als chefkok bij Grand Kasteel Woerden, vult zijn compagnon aan: "De gast staat bij ons centraal. Of iemand nou voor de gezelligheid komt of voor een zakendiner, wij willen nét dat beetje extra persoonlijke service geven. Ook onze gerechten stemmen wij af op de wensen van onze gast. Het vlees, dat wordt bereid op een custom-made barbecue, is per honderd gram te bestellen. Ook groenten hebben een belangrijke rol, die kunnen per soort en hoeveelheid worden besteld. Zo hopen we elke gast te kunnen geven wat hij of zij wil."
Steakhouse Terroir opent op 1 februari haar deuren.