Twijfels over nieuwe contractpartner Studio Alphen

Er zijn twijfels over de nieuwe contractpartner van lokale omroep Studio Alphen. De omroep was genoodzaakt een commerciële partner te vinden vanwege aanhoudende financiële problemen.

Afgelopen december kwam Studio Alphen opnieuw in de financiële problemen. Voor de vijfde keer werd daarom bij de gemeente  Alphen aan den Rijn aangeklopt voor een noodlening en aanvullende subsidie. In de commissievergadering waar dit onderwerp aan de orde kwam, waren de meeste leden wel overtuigd van de noodzaak van een lokale omroep maar lang niet iedereen was gelukkig met de steeds terugkerende zorgen.  

Over het aanvullende subsidieverzoek van Studio Alphen en een herfinanciering van de schulden werd positief geadviseerd, echter wel onder een aantal stevige voorwaarden. Zo moest Studio Alphen vóór 1 juli met een partner komen die naast de 125.000 euro subsidie van de gemeente zelf ook 125.000 euro zou gaan inbrengen.  

Niet bestaand bedrijf
Volgens Mike Mourits van Studio Alphen en de afdeling voorlichting van de gemeente is deze partner inmiddels gevonden. Het blijkt echter te gaan om een intentieverklaring met een niet bestaand bedrijf onder de naam 'Groene Hart Media Producties V.O.F.'. Namens deze, niet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven organisatie, tekent ene Hans Disch, ooit voorzitter van de Alphense CDA-afdeling en thans woonachtig in Nieuwkoop. Op zijn huisadres zou het bedrijf gehuisvest zijn. Niet duidelijk is welke andere vennoten achter het nog niet bestaande bedrijf schuilgaan en welke meerwaarde en toekomstzekerheid zij te bieden hebben aan de lokale omroep.  

Onduidelijke inkomsten
In het plan blijven zowel de vrijwilligers, als de apparatuur en de beroepskrachten werkzaam bij Studio Alphen. Winst uit reclame en de extra subsidie, bij elkaar ruim 100.000 euro, gaat grotendeels naar de nieuwe partner maar wat daarvoor teruggeleverd wordt is niet vastgelegd. Ook de inbreng van 125.000 euro is niet overeengekomen. Door de gemeente wordt nog onderzocht of een en ander niet openbaar moet worden aanbesteed, zodat ook andere belangstellenden een kans krijgen. 

Of het gemeentebestuur en de raad met deze 'overeenkomst' genoegen neemt is twijfelachtig. Wanneer de raad besluit om de aanvullende subsidie niet te verlenen, is Studio Alphen niet meer in staat om aan haar verplichtingen te voldoen.  

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.