Meedenken over invulling voormalig Biesterfeldterrein

Tijdens de Week van het Werk houdt EDBA samen met gemeente Alphen aan den Rijn een Geld op Tafel sessie over de vestiging van vooral starters op het voormalige Biesterfeldterrein aan de Eikenlaan. Hier wordt onder de naam 'De Werf' de komende tien jaar gewerkt aan de levendigheid van de Rijnhaven en haar directe omgeving.

Het Economic Development Board Alphen (EDBA) heeft als missie om Alphen aan den Rijn economisch aantrekkelijker te maken. Het gaat daarbij vooral om het stimuleren van initiatieven. In augustus en september werden hiervoor Geld op Tafel sessies in het kader van de LEF-regeling gehouden. Het ging er daarbij om dat innovatieve nieuwe projecten van bedrijven worden ondersteund.

Pitchen en speeddates
Tijdens de Week van het Werk wordt een soortgelijke format ingezet om innovatieve starters te helpen zich in De Werf te vestigen. "We willen een aantal ondernemers een podium geven. Zij mogen een pitch houden om medestanders te zoeken om hun initiatief in De Werf te ondersteunen. Het gaat vooral om het vinden van specialisten die meedenken en om het vinden van andere ondernemers die helpen om een initiatief ook echt van de grond te trekken", legt Sieger Dijkstra, directeur van EDBA uit. "We doen dit in de vorm van speeddates en een korte presentatie van het resultaat van deze korte gesprekken."

Starters voor De Werf
De Werf is een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn die graag bedrijven wil stimuleren. Naast Rijnhaven-Oost is er ook ruimte voor De Werf, dat in Rijnhaven-Midden zit. Rijnhaven-Oost is het pilotgebied voor de nieuwe omgevingswet. Hier mogen bedrijven experimenteren en er kan een combinatie van wonen, werken en recreatie ontstaan rond het water. De Werf kan hier ook een rol in spelen met als verschil dat op dit terrein niet gewoond mag worden.

"We zijn voor De Werf vooral op zoek naar jonge en startende ondernemers uit de ambachtelijke sector, de maakindustrie, de technische en  de creatieve sector. We denken dat dit soort beginners elkaar heel erg kan stimuleren en helpen om een succesvol bedrijf op poten te zetten", vertelt Arie-Willem Bijl, ingehuurd door de gemeente Alphen aan den Rijn om De Werf op de kaart te zetten.

Watergebonden activiteiten
"We willen de komende tien jaar echt iets nieuws ontwikkelen in De Werf", aldus Bijl. "Ik heb hetzelfde gedaan in Nijmegen in een voormalig fabriekscomplex. Een essentieel verschil is wel dat in Alphen de ondernemersvereniging meteen meewerkt, terwijl deze in Nijmegen geen rol heeft." Dijkstra vult aan: "Het gaat rond de Rijnhaven vooral om watergebonden activiteiten. We zoeken erg naar goede ideeën. Dus we hopen dat er veel mensen komen!"

EDBA en gemeente Alphen aan den Rijn nodigen uit
De Geld op Tafel sessie in De Werf is op donderdag 10 september van 19.00 tot 21.30 uur. Tijdens deze sessie vertellen ondernemers over hun plannen, worden verbindingen gelegd om plannen sterker te maken, bieden geroutineerde ondernemers advies en wordt gekeken naar samenwerking met onderwijsinstellingen.

Meer informatie en aanmelden voor een pitch en/of een speeddate kan via www.edbalphen.nl.

Op de foto: Links Sieger Dijkstra, directeur/kwartiermaker van EDBA en rechts Arie-Willem Bijl van Over Morgen, een bureau gespecialiseerd in ruimtelijke ontwikkelingen. // Fotograaf: EDBA


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!