VOA-voorzitter Carree: 'Lef tonen en groter denken'

Zeshonderdvijftig ondernemers en genodigden kozen donderdagavond in theater Castellum de Onderneming van het Jaar 2017. Het Boskoopse Hoogeveen Plants B.V. stapte uiteindelijk met de hoogste eer van het podium, VMD KOSTER Groep en D&K Automotive Glass nipt achter zich latend. Het was een feestelijk hoogtepunt van de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA).

VOA-voorzitter Eric Carree bracht tijdens zijn speech in de aanloop naar de finale nog even zijn ambitie voor Alphen aan den Rijn naar voren: "We moeten lef tonen en groter durven denken. Ik roep iedereen op om ambassadeur van Alphen te worden. Laten we op die manier onze vestigingsplaats de vaart geven die nodig is." Burgemeester Liesbeth Spies bleek het daar van harte mee eens: "We mogen best wat trotser zijn op wie we zijn en wat we voor elkaar krijgen in onze gemeente." 

Nek-aan-nek
Die woorden bleken zeker van toepassing op de drie genomineerden van de Onderneming van het Jaar verkiezing. Deskundige juryleden hadden de voorselectie middels bedrijfsbezoeken voor hun rekening genomen en ieder van hen had individueel zijn keuze kenbaar gemaakt voorafgaand aan de bijeenkomst. Dat resulteerde een nek-aan-nek strijd waarbij de stemmen van het aanwezige ondernemerspubliek in theater Castellum de doorslag moesten geven. Hoogeveen Plants bleek favoriet. Siem Hoogeveen en Bob Hoogerdijk toonden zich zeer vereerd. "Ik had dit niet verwacht", reageerde Siem Hoogeveen. "Het is al een eer om hier tussen deze twee andere bedrijven op het podium te mogen staan. Ik ben supertrots op ons team." 

De andere finalisten reageerden waardig. "Het was een geweldig feest, we hebben een superleuke avond gehad", aldus Sarine Leijnse, die met haar tweelingbroer Bart Driehuis D&K Automotive Glass vertegenwoordigde. "Natuurlijk wil je winnen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Toch heeft de nominatie onze banden met Alphen verstevigd en dat maakt het een geslaagde missie."

Herman Broere van VMD KOSTER, op het podium terzijde gestaan door Jan Zwiers, roemde de organisatie van het evenement. "Het was een mooi georganiseerd feest. In aanloop naar de finale hebben we heel veel positieve reacties gekregen van klanten en andere mensen uit ons netwerk. Een top 3-positie op zich betekent al uitstekende PR."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving gisteren 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.