Johan Kanbier, de nieuwe chef-kok van Wet 'n Wild
Wet 'n Wild heeft een nieuwe chef-kok. De keuken van het restaurant staat sinds 1 december 2016 onder leiding van de 45-jarige Johan Kanbier. De nieuwe chef-kok neemt een schat aan ervaring mee, die hij heeft opgedaan in diverse keukens, zoals Rendez-Vous in Mijdrecht en ’s Molenaarsbrug in Alphen aan den Rijn.
Johan: "Het balletje is gaan rollen toen ik Selina Kalkhoven (red. eigenaar) tegenkwam bij de supermarkt en zij mij vroeg of ik interesse had in deze aanstelling. Na een gesprek met Selina en Martin Kalkhoven was de keuze snel gemaakt. Inmiddels heb ik er alweer twee maanden opzitten en die zijn voorbij gevlogen."
Johan werkt graag met streek- en seizoensgebonden producten. Dit komt mooi uit want op korte afstand van het restaurant, in Woubrugge, haalt de chef-kok het lekkerste rundvlees uit de regio. Johan: "Het vlees van dikbilkoeien is zo lekker om gestoofde runderlappen van te maken of malse kogelbiefstuk. Afhankelijk van het seizoen maak ik er een smakelijke stamppot of een ander gerecht bij."
Bij Wet 'n Wild krijgt Johan de vrije hand om, naast de vaste kaart, ook weekspecials te maken en de klant te verrassen met een heerlijk vis- en vleesgerecht. De chef-kok werkt naar eigen zeggen op gevoel en smaak, met gegarandeerd succes als resultaat.
Boordevol ideeën
Al meer dan 20 jaar zit Johan in het koks-vak en niet eerder heeft hij gewerkt in een open keuken zoals bij Wet 'n Wild. Johan: "Het is een unieke ervaring om de gerechten die de keuken uitgaan te volgen naar de tafels. Een open keuken zorgt voor een bepaalde interactie met de gasten en dat vind ik een prettige bijkomstigheid."
Johan zit boordevol ideeën voor nieuwe gerechten, waar de smaakpapillen van de bezoeker mee gestreeld worden. Zo is het idee geboren om in de zomer een grote pan paella te maken, waar de gasten op het terras smakelijk van kunnen genieten.
Bij Wet 'n Wild is sinds januari de winterkaart ingegaan en wekelijks zijn er afwisselende gerechten buiten de kaart om. Wet 'n Wild en Johan zien ernaar uit u te verwelkomen. Ter kennismaking zal de Hollandse kogelbiefstuk vanaf 22 februari a.s. gedurende een bepaalde periode voor € 12,50 op de kaart staan!