Open dag Alrijne Ziekenhuis en Verpleeghuis Oudshoorn

Op zaterdag 18 maart 2017 opent Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn de deuren voor een uniek kijkje achter de schermen. Alle geïnteresseerden: oud en jong, onbekend met de zorg of juist werkzaam in een ziekenhuis of verpleegafdeling zijn welkom. Heel veel collega’s van Alrijne Zorggroep maken bezoekers wegwijs in het ziekenhuis, leggen uit wat hun vak inhoudt en geven inzicht in de nieuwste onderzoeken en behandelingen.

De open dag is gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur. In het ziekenhuis openen meer dan dertig afdelingen hun deuren. Ook kunnen bezoekers terecht bij verschillende patiëntenverenigingen, informatie inwinnen over opleidingen en vacatures en zorgprofessionals van binnen en buiten het ziekenhuis ontmoeten.

Niet alleen het ziekenhuis opent zijn deuren. Geïnteresseerden kunnen tussen 12.00 en 16.00 uur onder begeleiding ook een bezoek brengen aan het tegenoverliggende Verpleeghuis Oudshoorn.

Ontdek, voel, test, opereer en ervaar
Onder het motto 'Samen aan de slag' geven niet alleen artsen en verpleegkundigen rondleidingen en demonstraties maar kunnen bezoekers ook zélf bij meer dan veertig activiteiten de zorg ervaren, ontdekken, voelen en testen. Zo kunnen jong en oud hun arm laten gipsen, op reis gaan door een megabrein, gratis gezondheidstesten doen, een buisje in een -net echt- trommelvlies plaatsen, door middel van een ouderdomspak zich héél oud voelen en opereren op de OK.

Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om met hun zieke knuffel naar de poppendokter te gaan of hun knuffel op de foto te zetten. Geen gewone foto, maar een röntgenfoto!

Alles over Alrijne Ziekenhuis
Bij de 'alles over Alrijne' stand kunnen bezoekers terecht voor meer informatie over hoe Alrijne de ziekenhuiszorg in de regio heeft georganiseerd op onze locaties in Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn en in Katwijk en Sassenheim. 
Ook wie meer wil weten over een opleiding of een baan in de zorgsector, is van harte welkom tijdens de open dag.

Informatie
Het volledige programma van de open dag is te vinden op www.alrijne.nl/opendag. De open dag is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.