Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kewodak voorziet BMW Group Nederland van zonnepanelen

9 mei 2017 - 13:29  •  Kewodak  •  reacties

Kewodak voorziet BMW Group Nederland van zonnepanelen

Alphen aan den Rijn - Behalve voor de aanleg van de zonnepanelen was Kewodak eveneens verantwoordelijk voor de toepassing van witte dakbedekking op het 2.100 m2 grote dak; een duurzame investering die zorgt voor een prettig kantoorklimaat waarbij de reflectie het totale rendement van de nieuwe energievoorziening verder versterkt. 

Gezamenlijke kijk op duurzaamheid
Het project van de zonnepanelen markeert de langdurige en vooruitstrevende relatie tussen BMW Group Nederland en Kewodak. Kewodak voorziet al ruim 12 jaar in het dagelijks beheer en onderhoud van de daken van alle gebouwen van BMW Group Nederland en geeft advies op het gebied van planmatig onderhoud. Omdat beide bedrijven duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan in hun bedrijfsvoering, koos men gezamenlijk voor het grootschalige project van de zonnepanelen in combinatie met witte dakbedekking.

Lange levensduur
Frank Keijzer, directeur Kewodak is trots op het resultaat. “BMW Group Nederland is een prachtige klant, die net als wij continu bezig is met duurzame maatregelen voor een betere toekomst. In overleg met  BMW Group Nederland is gekozen voor  zonnepanelen van het merk SolarWatt. Deze maken gebruik van een constructie waarbij zonnecellen tussen twee lagen glas worden ingeklemd. Deze ’sandwich’ maakt de panelen sterk en stabiel en verlengt de levensduur. Voor de dakbedekking is gebruik gemaakt van gerecyclede dakmaterialen met luchtzuiverende eigenschappen. De witte coatingslaag versterkt het effect van de zonnepanelen nog eens extra én zorgt voor een plezierig klimaat op de kantoren.”

Logische stap
Niels Burgman, E-mobility Manager BMW-i: “Met onze partners en klanten spreken we steeds meer over duurzaamheid en het installeren van deze zonnepanelen was dan ook een logische stap om het goede voorbeeld te geven. De laadpalen van onze elektrische auto’s worden hier voorzien van stroom opgewekt door  de zonnepanelen. Zorgen voor een CO2-neutraal gebruik van de auto, is minstens zo belangrijk als hem CO2-neutraal te bouwen. Dat doen we door te rijden op de zon.”

OVER KEWODAK
Dakmakersbedrijf Kewodak heeft zich al ruim 30 jaar gespecialiseerd in allerlei soorten daksystemen en toepassingen, waaronder daken met zonnepanelen, witte daken en groene daken. Overtuigd van de kwaliteit van haar werk, biedt Kewodak minimaal 10 jaar garantie op haar dakconstructies. Snelheid, betrouwbaarheid, vakkundigheid, flexibiliteit en duurzaam werken zijn verankerd in het hart van de onderneming.

Fotograaf: Josh Walet
Kewodak BV.'
Kewodak BV

Maakt al 30 jaar daken gezond!