Fijn opent in augustus de deuren aan de Lage Zijde

Medio augustus opent 'Fijn' de deuren in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn. De nieuwe zaak, die wordt gerund door bekenden in het Alphense horecaleven, wordt een trendy koffie-wijnbar die zich ter hoogte van het Thorbeckeplein vestigt.

"Het begon toch allemaal weer te kriebelen". Dat zijn de woorden van Martijn Hagenbeek, mede-eigenaar van Fijn. Martijn en zijn vrouw Daisy Hagenbeek runden zeven jaar lang Carla's Koffiesalon in het Alphense centrum. Mede door de herontwikkeling van de Lage Zijde en op zoek naar een nieuwe uitdaging, stopten zij met hun zaak, maar keren nu terug met een nieuw concept.

Martijn en Daisy keren weer terug naar hun vertrouwde plekje aan de Hooftstraat. "We zullen ons hier vestigen op nummer 31, aan de Rijnkant. Het witte hoekpand staat nu nog in de steigers, maar wordt straks een plek om heerlijk neer te ploffen en te genieten van de trendy en hippe koffie-wijnbar die wij gaan realiseren", aldus Martijn. Daarnaast is het pand voorzien van een terras aan de Oude Rijn. "Twee jaar geleden viel ons oog op deze stek. Toen was er nog niet veel bekend over de invulling van het Thorbeckeplein. Ik ben van mening dat met alles wat er komen gaat, een mooi horecaplein ontstaat dat voldoende diversiteit zal bieden."

De bedoeling is dat Fijn straks een gezellige plek wordt met een eigentijdse inrichting, waar men kan loungen op diverse sofa's en fauteuils of kan genieten van een goed glas wijn aan de wijnbar. "Hier willen we de Alphenaren op een laagdrempelige manier verwelkomen", vertelt Martijn.

Opening
De ondernemers verwachten in juli de sleutel te ontvangen, zodat zij tijdens de bouwvak met de aannemer kunnen bikkelen om het pand helemaal klaar te maken. De planning is om de zaak halverwege augustus te openen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 12:09

Meer verkeersdrukte verwacht vanwege het paasweekend

Met het paasweekend in het vooruitzicht wordt verwacht dat zowel vandaag als het komende weekend drukker zullen zijn op de wegen dan normaal. Vooral op donderdag 28 maart moeten weggebruikers rekening houden met een vroege en drukke avondspits.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 10:54

Wethouder Gert-Jan Schotanus en Kinderboerderij Zegersloot planten eerste voedselbomen

Op maandag 1 april worden, tijdens het paasfestijn, de 1e bomen geplant voor het te realiseren voedselpark bij kinderboerderij Zegersloot. Deze eerste bomen, genaamd berken, zijn niet bedoeld als voedsel voor mensen, maar juist als leefgebied voor de weidehommel. Samen met andere iconische soorten zoals de merel, huismus en egel, zal de weidehommel profiteren van een nieuw aangelegde habitat. 

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.