Advertorial Economie

Inspectie en onderhoud onmisbaar voor duurzaamheid dakbedekking

Een plat dak doet tegenwoordig veel meer dan ons droog houden. We parkeren onze auto's erop, maken er terrassen van, plaatsen zonnepanelen en veranderen ze in een groene zee. Om deze extra functies goed én voor de lange termijn te vervullen, is extra aandacht voor het dak in de vorm van inspectie en onderhoud onmisbaar.

De opmars van multifunctionele platte daken

Dat platte daken steeds vaker multifunctioneel gemaakt worden, heeft alles met de roep om duurzaamheid te maken. Daarnaast wordt er natuurlijk ook naar het kostenaspect gekeken. Hoeveel levert de investering in een multifunctioneel dak op? Binnen hoeveel jaar is het terugverdiend?

Beide aspecten worden altijd uitvoerig besproken tijdens de informatiebijeenkomsten in ons Experience Center. Wat natuurlijk logisch is, aangezien wij niet alleen platte daken aanleggen, maar ze ook inspecteren en onderhouden. Dáár zit namelijk de crux. Regelmatige inspecties en (preventief) onderhoud zijn cruciaal voor de duurzaamheid van dakbedekking.

Minimaal een keer per jaar platte daken inspecteren en onderhouden

Het ligt voor de hand, jaarlijkse inspectie en onderhoud, maar de praktijk wijst regelmatig anders uit. Soms worden er besparende, korte termijn keuzes gemaakt die in een later stadium juist meerkosten veroorzaken. Terwijl een kleine, jaarlijkse investering op de lange termijn minder kosten met zich meebrengt.

 

Maar er speelt nog een ander belangrijk punt. Als u aanspraak wilt maken op de tienjarige Dakmerk garantie, bent u verplicht om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Gelukkig is er dankzij de toenemende interesse voor platte daken steeds meer aandacht voor een gedegen inspectie- en onderhoudsplan.

In zo'n plan is er extra aandacht voor kwetsbare plekken, want het voorkomen van lekkages heeft uiteraard topprioriteit. Denk bijvoorbeeld aan:

•          dakranden

•          naadverbindingen

•          gevelaansluitingen

•          dakdoorbrekingen, o.a. voor waterafvoer

Dakwerkzaamheden veilig en verantwoord uitvoeren

Professionele opdrachtgevers zijn zich er steeds meer van bewust dat alle dakwerkzaamheden op een veilige en verantwoorde wijze uitgevoerd moeten worden. Zo wordt er bijvoorbeeld geïnvesteerd in permanente veiligheidssystemen, waardoor Kewodak's Dakmakers direct aan de slag kunnen met inspectie en onderhoud van de dakbedekking en -begroeiing systemen.

Maar wat uw situatie ook is, wij bieden u het complete inspectie- en onderhoudspakket voor uw multifunctionele, platte dak. U heeft dus één aanspreekpunt voor alles, van dakbedekking t/m begroeiing en zonnepanelen. Wat zowel de communicatie als de werkwijze ten goede komt – er wordt snel geschakeld.

Factoren die de levensduur van dakbedekking beinvloeden

De levensduur van een dakbedekkingsconstructie wordt bepaald door allerlei verschillende factoren, zoals:

•          ontwerp

•          uitvoeringskwaliteit

•          afwatering (afschot)

•          onderconstructie

•          gebruiksbelasting

•          klimaatsinvloeden

•          onderhoudsfrequentie

Wij merken dat er over het algemeen meer aandacht is voor het verduurzamen van bestaande daken. Bij nieuwbouw geeft het budget vaker de doorslag. Korte termijn keuzes hebben dan een negatieve invloed op de kwaliteit van de platte daken.

Een plat dak dat goed ontworpen en uitgevoerd is en op de juiste manier onderhouden wordt, gaat zo'n 20 jaar mee. Het is echter niet ongebruikelijk dat wij daken van nog geen 10 jaar oud moeten vervangen of renoveren. Er is dus nog veel te winnen op duurzaamheidsgebied.

Meer weten over duurzaamheid dakbedekking?

Of wilt u misschien een keer een seminar over duurzame en financieel aantrekkelijke dakoplossingen bijwonen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en/of een vrijblijvende afspraak.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.