20 september: Open dag in Castellum

Op woensdag 20 september is er tijdens de Jaarmarkt ook Open Dag bij Castellum. Kom tussen 13.00 – 18.00 uur langs voor een kopje koffie in het theatercafé of een rondleiding achter de schermen. Herleef het Alphens Polygoon Journaal in de Cinema of doe mee met een interactieve kinderspeurtocht.

Er diverse previews te zien in de RaboZaal, van onder andere cabaretier Silverster Zwaneveld en de Alphense Dansschool. Ook zijn er om 14.00 uur en 17.00 uur rondleidingen door het theater- en bioscoopcomplex.  

Interactieve speurtocht en meer
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar en van 6 tot 12 jaar is er een interactieve speurtocht door het theater (onder begeleiding van ouders / verzorgers). Hierbij komen ze op bijzondere locaties in het theater en verzamelen ze met opdrachten verschillende stempels. Deelnemers kunnen leuke prijsjes verdienen. Daarnaast kunnen de kids ‘een eigen theater’ knutselen, zich laten schminken in de kleedkamers, dansen bij de kinderdisco en theatraal op de foto voor een GreenScreen.

Previews
Tijdens de Open Dag zijn er gratis previews te zien van de Alphense Dansschool en een aantal cabaretiers die in het theaterseizoen met hun volledige voorstelling bij Castellum te zien zijn. Zo zijn er onder andere previews te bewonderen van:

Rayen Panday geeft een preview van zijn voorstelling ‘Fenomeen’ waarmee hij op 12 april 2018 naar Castellum komt.  Tien jaar na zijn debuut en vele optredens in binnen- en buitenland is het zover: Rayen maakt met Fenomeen dé voorstelling die het hele spectrum omvat. Persoonlijk, actueel en muzikaal.

Tijdens de Open Dag licht Stefano Keizers een tipje van de sluier van zijn eerste avondvullende show (woensdag 4 april), die de gemoederen nog lang zal beroeren. Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet Keizers complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Als wolf in clownskleren werd hij derde bij De Slimste Mens. Hij ontregelt en danst grijnzend over alle grenzen heen.

Pepijn Schoneveld  geeft een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘Stante Pede’ (13 januari in Castellum). Stante pede betekent op staande voet, nu. Want alles moet nu, meteen, zo snel mogelijk. Nu, nu, nu. Terwijl hij juist in het nu probeert te zijn. Daar is het namelijk veel leuker. Over zijn vorige show schreef de pers: ‘Schonevelds soms hartverscheurende eerlijkheid dient een hoger doel dan alleen de lach’ (Het Parool).

Ook Silverster Zwaneveld zal deze middag een preview geven. Komend seizoen is hij maar liefst tweemaal te zien in Castellum. Zo komt hij op 14 april 2018 met o.a. Emiel de Jong naar Alphen met de voorstelling ‘Houston, we have a problem’ waarin de mannen zich wagen aan Sciencefiction in het theater. Zij nemen je mee tot ver buiten de dampkring. Laat je in een duizelingwekkende baan rond de aarde slingeren, verlies jezelf in zwarte gaten en kom los van je stoel in deze zwaartekrachtloze komedie. Spektakel, verhaal, ontroering en een ongezonde dosis humor in één waanzinnig show. Eerder in het seizoen, op vrijdag 24 november, staat Silvester in zijn eentje in Castellum met de voorstelling ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ en van deze voorstelling zal hij op woensdag 20 september een preview geven. In de nieuwe voorstelling van Silvester word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek Een kleine geschiedenis van bijna alles, van bestseller auteur Bill Bryson, neemt hij ons mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap.

Neem een voorproefje op het nieuwe seizoen en kom gezellig langs! Castellum is op woensdag 20 september van 13.00 – 18.00 uur geopend. Toegang voor zowel de rondleidingen als de previews is gratis. Meer informatie zie www.theatercastellum.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!