Afblazen outlet is goed voor Alphen aan den Rijn

De twijfels van de gemeenteraad van Zoetermeer over de vestiging van een groot outletcenter in de stad, komen Alphen aan den Rijn goed uit. “Als er een outlet komt in Zoetermeer kost dat ons Stadshart koopkracht”, zegt wethouder Gerard van As.

De Zoetermeerse raad heeft moeite met het trage handelen van de initiatiefnemers de Holland Outlet Mall. Er moet een samenwerkingsovereenkomst worden gesloten om de outlet ook echt van de grond te trekken. Afgelopen week bleek tijdens de raadsvergadering dat dit vertraging oploopt, omdat er te veel onderlinge verschillen zijn. Inmiddels zijn er politieke partijen in Zoetermeer die de vestiging van de Holland Outlet Mall willen afblazen.

Stadshart
"Ik ben blij dat er in Zoetermeer twijfels zijn", meldt de Alphense wethouder van economische zaken, Gerard van As. "Als er een outlet komt, is dat afvloeiing van koopkracht van het Alphense Stadshart naar Zoetermeer. Dat willen we niet. We hebben net het centrumgebied opgeknapt. Het is voor onze winkeliers beter als de outlet inderdaad niet doorgaat. Maar: prijs nooit de dag voordat de avond valt. Wij houden het in de gaten."

Protesten buurgemeenten
De reactie van de Alphense wethouder is geheel in lijn met de protesten die eerder dit jaar richting de Zoetermeerse raad zijn gegaan. Niet alleen Alphen aan den Rijn heeft moeite met een outlet, ook de andere buurgemeenten bijvoorbeeld Gouda en de regio willen hier geen outlet. Uit onderzoeken van onder meer INretail, de overkoepelende organisatie van winkeliers, blijkt dat er sowieso onvoldoende ruimte is voor nog een outlet in Zuid-Holland.

Geen plaats voor outlet
"Er is geen plaats voor een outlet in Zoetermeer. Komt deze er toch, dan is dat funest voor de winkelharten van buurgemeenten Alphen aan den Rijn en Gouda", stelt Lisette Goddrie, eigenaar van het Alphense Passie voor Slapen en vertegenwoordiger van de ledenraad van INretail afdeling Zuid-Holland. "Zeker omdat Sugar City bij Schiphol in een vergevorderd stadium is. Mensen zien een outlet als een dagje uit en je gaat ook geen tien keer naar de Efteling."

De vastgoedeigenaren willen zaterdag 9 september een besluit nemen over het vervolg van het project Holland Outlet Mall.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.