Innovatie laat jeugd sportief gamen op de squashbaan

Komende zaterdag is het wereld squashdag. Voor de squashers in Alphen aan den Rijn wordt dit een bijzondere dag, want op hun squashclub wordt een unieke innovatie in de sport geïntroduceerd; interactiveSquash. Met dit systeem is Nieuwe Sloot voorloper van deze revolutie binnen de squashwereld, want na de introductie in München en Dresden zal Alphen de derde stad in de wereld zijn waar op een baan interactief gesquasht kan worden.

InteractiveSquash zal voor zowel gevorderden als beginners prachtige mogelijkheden bieden om het spelletje squash intenser te laten beleven. Sensoren registreren de stuit van de bal tegen de muur, waardoor de door de beamer geprojecteerde objecten hierop reageren door bijvoorbeeld te verdwijnen of punten op te leveren. Manager Dave Kok legde in de ochtendshow op 3FM uit hoe dit systeem werkt: “Het systeem waardeert de squashbaan op naar een baan met digitale trainings- en spelletjesfunctionaliteiten. Het is ergens wel vergelijkbaar met de Wii spelcomputer, maar hier ben je echt zelf aan het sporten. De spelletjes en trainingsmodules zijn in de basis ontwikkeld om nieuwe jeugdige squashers enthousiast te krijgen. Daarbij helpt het bestaande squashers op een compleet nieuwe manier hun niveau te verbeteren.”

Open Dag Zaterdag is er voor iedereen de mogelijkheid om kennis te maken van de interactieve squashbaan. Trainer/coach Ken Flynn begeleidt alle activiteiten en kijkt uit naar het benutten van de trainingsmogelijkheden binnen het nieuwe systeem. Flynn: ”Squash leer je door veel te trainen en veel wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. Dit systeem gaat de jeugd nog vaker naar de club trekken; dat is toch great?!”

Geïnteresseerden kunnen zaterdag gewoon binnen komen wandelen en een aanmelding voor de clinics vooraf, verzekeren nieuwsgierigen zich van een uurtje sportief gamen. Na de clinics wordt om 14:00 uur wordt de baan officieel geopend en wordt er een demonstratie gegeven.

Kinderpartijtje interactiveSquash In het ochtendprogramma zal de eerste jarige job met zijn vriendjes op unieke wijze zijn verjaardagspartijtje beleven bij Nieuwe Sloot. Want deze squashbaan zorgt voor nieuw aanbod in Alphen. Naar verwachting zal interactiveSquash veel jeugd in beweging brengen. Voor de jeugdleden van Nieuwe Sloot zal het gebruik van de interactiveSquashbaan de komende maanden inbegrepen zijn binnen het abonnement en ook tijdens de lessen wordt interactiveSquash ingezet. De jeugdafdeling van Nieuwe Sloot gaat de komende tijd op zoek naar sponsoren om de baan permanent aan het jeugdabonnement toe te kunnen voegen.

Squash in de lift bij Nieuwe Sloot Sinds afgelopen voorjaar is er een nieuwe wind gaan waaien binnen het squash bij Nieuwe Sloot. Geheel tegen de landelijke trend in neemt het aantal squashers, dat aan activiteiten deelneemt, toe. De nieuwe koers is ingezet aan de hand van de heren Flynn en Veldkamp. Centrummanager Dave Kok kijkt ambitieus vooruit: “Deze innovatie past bij onze ambities om over twee jaar bij de grootste vijf
squashcentra van Nederland te horen. Daarbij speelt de aanpak van Ken binnen de jeugdsectie een hele belangrijke rol.”

InteractiveSquash kan vanaf 14 oktober zowel door leden als door niet-leden gereserveerd worden. Dat kan via de website, maar met een belletje naar de receptie is ook alle informatie te verkrijgen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.