Nieuws

« Vorige - Volgende »

Esports Game Arena vanaf vrijdag open voor iedereen

12 oktober 2017 - 17:01  •  reacties

Esports Game Arena vanaf vrijdag open voor iedereen

Alphen aan den Rijn - Initiatiefnemer Thomas Runhart is er heel blij mee. De Alphenaar begon drie jaar geleden in een Alphens café met zestien spelers. Nu opent hij zijn droom: de eerste echte Esports Game Arena in Nederland. "Er is nu een thuisbasis voor toernooien en je kunt hier gewoon elke dag komen gamen", vertelt Runhart. "Mijn droom was om een unieke locatie te creëren voor iedereen met een passie voor games en esports. Dat is gelukt en nog wel in mijn eigen woonplaats. Je kunt iedere dag bij ons terecht om te gamen, esports te kijken of gezellig aan de grote bar bij te kletsen met anderen uit onze community."

NK Hearthstone
Het eerste grote toernooi staat al op de agenda voor zondag 15 oktober. Tussen 11.00 en 17.00 uur wordt het NK Hearthstone gespeeld. Gekwalificeerde spelers spelen om de prijzenpot van 800 euro. De spelers zijn te volgen op de grote schermen. De entree is gratis. Dus als je wilt komen kijken, kun je zo binnenlopen. Naast het hoofdtoernooi zijn er side events en kun je ook zelf spelen op de verschillende spelcomputers en simulators.

Het geld
De Esports Game Arena is mede mogelijk gemaakt door een flinke LEF-bijdrage van de gemeente Alphen aan den Rijn via de EDBA. "Dat is natuurlijk wel cofinanciering. De rest hebben we zelf moeten financieren." Runhart doet het niet alleen. Hij werkt samen met Paul van der Knaap (techniek), Marcel Petit (strategie) en Ward Geene (media). Meer info op de website esportsgamearens.nl. Esports Game Arena is te vinden in de Raadhuisstraat op nummer 134.

 

 

Fotograaf: Ev
Esports Game Arena.'
Esports Game Arena

Het is dé ontmoetingsplek voor gamers.