Samenwerking tussen Scala College en mboRijnland

De overstap tussen vmbo en mbo is een belangrijk moment in het leven van een leerling. Een goede aansluiting kan bepalend zijn voor het succes van zijn of haar opleiding. Daarom werken het Scala College en mboRijnland samen om vmbo leerlingen een gemotiveerde keus voor een mbo richting te laten maken. Het is een manier om voortijdige uitval te beperken. Beroepsoriëntatie vindt plaats in het vmbo, beroepskwalificatie in het mbo.

De samenwerking tussen het Scala College en mboRijnland is onder andere zichtbaar tijdens het maken van het sectorwerkstuk door de Scala leerlingen. Het maken en het presenteren doen ze samen met studenten van mboRijnland.

Vrijdag 3 november starten de Scala leerlingen op locatie Diamantstraat met het maken van een presentatie waarin hun plan van aanpak staat. Ze presenteren dat maandag 6 november aan de studenten van mboRijnland. Vervolgens werken ze maandag en dinsdag aan hun werkstuk, de ene dag op het Scala en de andere op het mbo. Er is dus elke dag een groep op het Scala en op het mbo aan het werk. De groepjes hebben een student als begeleider, die twee groepen begeleidt. Daarnaast is er op elke locatie een mbo-student die alles coördineert en tevens  aanspreekpunt is.

De woensdag staat in het teken van de presentatie. Rond 12.30 uur starten ze met de opbouw in de aula van locatie Diamantstraat. Om 14.15 worden de groepjes beoordeeld door de leerlingen van vmbo 3t en om 15.00 uur door de mbo-studenten en de mentoren. Vanaf 15.30 uur zijn de ouders uitgenodigd. De gekozen onderwerpen variëren van het organiseren van een inzamelingsactie, een ontwerp een jeugdhonk voor arme kinderen, tot het organiseren van een sportdag. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.