Geen nieuwbouwwoningen voor net boven modaal

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hebben moeite met het vinden van een woning als hun inkomen net boven modaal ligt. Tussen de 40.000 en 50.000 euro kan sociale huur niet en is koop net te duur.

In de prijsklasse die voor huurders en kopers met een inkomen net boven modaal geschikt is, wordt vrijwel niets gebouwd. Echter blijkt dat juist in deze prijsklasse veel gezinnen met jonge kinderen een woning zoeken in Alphen aan den Rijn. Dit komt door instroom uit de grote steden naar kleinere en middelgrote steden, zoals Hoofddorp en Alphen.

Deze gezinnen zoeken naar koopwoningen tussen circa 155.000 en 190.000 euro en naar huurwoningen tussen circa 710 (sociale huurgrens) en 950 euro. Bestaande woningen in deze prijsklassen zijn vooral in de wijk Ridderveld en in jaren vijftig wijken rond het centrum te vinden.

Sociale huur
"Sociale huurwoningen hebben we hier meer dan genoeg", meldt wethouder wonen Gerard van As. De locatie van sociale huurwoningen is wel een uitdaging. Woningcorporatie Woonforte zoekt naarstig naar locaties in de stad. "Wellicht komen in een later stadium de terreinen van Bos Beton, Van 't Schip en rond de Rijnhaven in beeld", aldus de wethouder.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!