Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vuurwerkshop geeft voorlichting op 8 basisscholen

7 december 2017 - 12:19  •  reacties

Vuurwerkshop geeft voorlichting op 8 basisscholen

Alphen aan den Rijn - "Volgens ons gaan de aspecten vuurwerk en veiligheid prima samen, zolang iedereen zich aan de vier 'vuurwerk veilig'-tips houdt", aldus Marcel van der Vliet van Vuurwerkshop. Hij geeft de workshops in samenwerking met de voorlichtingscampagne 4VuurwerkVeilig van de overheid. 

De leerlingen van De Fontein leerden afgelopen woensdagochtend de vier regels toe te passen: lees de gebruiksaanwijzingen, draag een vuurwerkbril, gebruik een aansteeklont en houd altijd afstand. Ook komen de regels over op welke leeftijd je vuurwerk mag kopen, wanneer vuurwerk mag worden afgestoken, legaal en illegaal vuurwerk en de gevaren ervan aan bod. Aan het eind van de workshop ontvangen alle leerlingen 4VuurwerkVeilig-diploma, een veiligheidsbril en een aansteeklont.

Vuurwerkshow
Op zondag 17 december organiseert Vuurwerkshop op de Röntgenweg van 14.00 tot 18.00 uur speciaal voor jongeren een vuurwerkmiddag, waar wordt uitgelegd hoe je veilig omgaat met vuurwerk. Als afsluiting geeft Vuurwerkshop.com een vuurwerkshow.

Fotograaf: Marcel van der Vliet