Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alphenaren vinden de weg naar Museumpark Archeon

14 januari 2018 - 10:53  •  reacties

Alphenaren vinden de weg naar Museumpark Archeon

Alphen aan den Rijn - Veel Alphenaren kwamen voor de eerste keer. Zij waren verrast door het grote aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten. Tijdens de Open Dag wil Archeon dag aan de omwonenden laten zien wat er zoal dagelijks in het museumpark gebeurt. En, dat is gelukt.

Kinderen
Kinderen hoefden zich geen moment te vervelen. In de prehistorie waren er onder meer verkleedpartijtjes, werden hunebedstenen verplaatst en werden verhalen verteld. Bij de Romeinen konden ze naar de gladiatorenschool of exerceren met soldaten. In de middeleeuwen was er zwaardvechten en boogschieten en er waren ridders op een paard. Er was gewoon te veel om aan alles mee te doen.

Ouders en senioren
Voor ouders was de uitleg van de archeotolken, de medewerkers, erg interessant en vaak deden zij gewoon ook mee aan de vele spellen en activiteiten. Ook oudere Alphenaren vermaakten zich prima. Het is een beetje koud, maar het is het wel heel erg leuk, verklaarde een ouder echtpaar. Wie even op wilde warmen kon terecht in pannenkoekenhuis Het Klooster of in de Eisstube bij de overdekte ijsbaan.

 

 

Fotograaf: Eveline Verhoeve