Nieuws

« Vorige - Volgende »

Samenwerking Alphens.nl en WeHelpen gelanceerd

29 januari 2018 - 11:35  •  reacties

Samenwerking Alphens.nl en WeHelpen gelanceerd

Alphen aan den Rijn - De samenwerking is mogelijk gemaakt door Alphens.nl, WeHelpen, Tom in de Buurt, Gemeente Alphen aan den Rijn, Gilde Alphen aan den Rijn en Rabobank Groene Hart Noord.

WeHelpen is een online platform voor hulpvraag en hulpaanbod; een plek waar mensen vrijwillig hulp kunnen aanbieden en hulp kunnen vragen en waar de verbinding tussen mensen die iets voor elkaar kunnen en willen beteken, tot stand kan worden gebracht. Door de koppeling met Alphens.nl is de zichtbaarheid van alle hulpvragen en hulpaanbod vergroot en staan de hulpvragen continu in beeld. Doel van de samenwerking is ook om jongeren te enthousiasmeren voor het platform. Alphens.nl heeft een groot bereik onder jongeren en biedt daarom ook kansen voor deze doelgroep. Tijdens de lancering op woensdag 24 januari zijn de aanwezige gasten meegenomen in de mogelijkheden van het online platform. 

Alphens.nl, WeHelpen, Tom in de Buurt, Gemeente Alphen aan den Rijn en Rabobank Groene Hart Noord hebben het project mogelijk gemaakt en een financiële bijdrage geleverd. Het Gilde Alphen aan den Rijn is aangesloten bij de projectgroep en zorgde voor kennis en de inzet van vrijwilligers.

Lokaal
Via de lokale variant WeHelpen.nl/alphenaandenrijn zijn er al vele waardevolle verbindingen tussen mensen tot stand gekomen. Van een wandelingetje om de mantelzorger te ontlasten tot een docent Nederlands die met veel plezier zijn oude vak uitoefent om een nieuwkomer in de samenleving te helpen met taal. Met de continue aandacht van alle hulpvragen via Alphens.nl willen we meer inwoners uit Alphen aan den Rijn prikkelen om iets te betekenen in het leven van een andere inwoner.

Meer weten?
Ga naar Alphens.nl en klik op één van de nieuwsberichten. Rechtsonder vind je vervolgens een overzicht van alle openstaande hulpvragen. 

Fotograaf: Rabobank Groene Hart Noord