Advertorial Economie

Eerste JCI President's Dinner

Op vrijdag 16 februari organiseerde JCI Alphen voor het eerst een President ‘s Dinner. Voor dit diner waren alle oud-voorzitters van JCI Alphen uitgenodigd.

Wanneer je lid bent geweest van JCI, dan zal je dit niet snel vergeten. Het feit dat JCI nog steeds bij de oud-voorzitters leeft bleek wel uit de respons op de uitnodiging: alle genodigden reageerden zeer enthousiast. De oorsprong van de club van jonge ondernemende mensen ligt al in 1976.. Een bijzonder weetje is dat de jongste oud-voorzitter nog niet eens was geboren op het moment dat de oudste voorzitter al aan het roer stond.

Het President's Dinner werd door de huidige leden van JCI Alphen georganiseerd om te verbinden tussen verleden, heden en de toekomst. Om elkaar te ontmoeten, te delen en te realiseren dat het  42 jaar na het begin van JCI Alphen nog steeds gaat om het aspect learning by doing , hetgeen kenmerkend is voor de vereniging. De leden hoeven daarbij niet het wiel opnieuw  uit te vinden, maar er wordt wel gelegenheid geboden om je op alle gewenste gebieden verder te ontwikkelen.

Een aantal leuke weetjes die tijdens het diner naar voren kwamen zijn bijvoorbeeld dat JCI Alphen aan het begin heeft gestaan van de Alphense Kroegentocht, de bekende jazznight, het debattoernooi voor middelbare scholieren en de verkiezen van de Onderneming van het Jaar. Aan dit bijzondere portfolio heeft de jongere garde onder meer  toegevoegd: het Alphense Running Dinner, de kerstboomactie, Watertoolkit en de Drive in Bioscoop. De voorzitter uit 1984 vertelde ook vol trots dat  in hun jaar de landelijke vergadering van JCI Nederland (college van afgevaardigden) naar Alphen is gehaald. Hij was dan ook zeer verheugd om te horen dat dit in 2018 wordt herhaald. 2 juni a.s. komen 200 tot 300 Young professionals naar Alphen om elkaar te ontmoeten rondom het thema; ‘Free as a bird’.

Kortom, het diner bleek een unieke gelegenheid voor een mooi weerzien, waarbij er veel mooie, inspirerende, maar ook sterke verhalen naar voren kwamen Er werd ook veel gelachen en de herinneringen van alle feesten voerden zeker de boventoon. Een verzameling van voorzitters die zich realiseren wat een positief effect het lidmaatschap heeft gehad op de rest van hun leven. Deze mooie ervaringen gunnen wij iedereen. Nieuwe kandidaat leden zijn dan ook van harte welkom.

JCI Alphen
De organisatie is in handen van JCI Alphen: een netwerkorganisatie die geworteld is in Alphen aan den Rijn, waarbinnen jonge ondernemende mensen naast hun professionele werkzaamheden actief betrokken willen zijn binnen de maatschappij.  JCI Alphen is onderdeel van de internationale vereniging Junior Chamber International (www.jci.cc) die met wereldwijd zo'n 1.000 lokale verenigingen en bijna 200.000 leden vooral lokaal maatschappelijk en sociaal een belangrijke functie vervult. JCI Alphen is altijd op zoek naar nieuwe leden die passen binnen de groep en een positieve bijdrage kunnen leveren aan het gedachtegoed van de Alphense JCI. Deze vereniging is toegankelijk voor (ondernemende) Young professionals van 21 t/m 40 jaar die wonen en/of werken binnen Alphen aan den Rijn. 


Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.