Advertorial Economie

Proef Boeren Leidse kaas bij Grand Café Eight

Tijdens de Toffe Groente Weken serveert Grand Café Eight zoveel mogelijk verse, exotische en vergeten groenten. Behalve vlees en vis is ook kaas hierbij een echte smaakmaker. De kazen die Eight serveert, worden met zorg en aandacht geselecteerd door chefkok Rolf Wortman.

Wortman ging langs bij Klaas en Sandra Heemskerk van kaasboerderij Heemskerk in Oude Ade om te zien hoe de smaakvolle Boeren Leidse kaas wordt gemaakt. 

Rolf gaat tijdens de Toffe Groente Weken op strooptocht door Het Groene Hart, op zoek naar de lekkerste groenten en ingrediënten. Deze week bracht hij een bezoek aan kaasboerderij Heemskerk. Resultaat: een mooie voorraad van de smaakvolle Boeren Leidse kaas, herkenbaar aan zijn karakteristieke donkerrode korst en de Leidse sleutels als stempel.

Rijk aan smaak
Door de smaak van afgeroomde rauwe koemelk, de toevoeging van komijn en het minimaal 1 jaar op natuurlijk wijze rijpen, is de Boeren Leidse bijzonder rijk aan smaak. Daarnaast past deze magere kaas ook prima in een gezonde levensstijl. 

Eeuwen oude kaas
Boeren Leidse kaas is al eeuwen oud en tevens de eerste kaas die door VOC schepen werd meegenomen (dankzij het lage vetpercentage was deze kaas lang houdbaar). In 1927 waren er nog 40 producenten, maar met de opkomst van volvette Goudse kaas zijn er nu nog slechts vier kaasboerderijen in Nederland die Boeren Leidse kaas maken. Extra reden om zo veel mogelijk van deze kaas te genieten. 

Boeren roomboter
Rolf kwam na zijn bezoek aan kaasboerderij Heemskerk niet alleen terug met een aantal Boeren Leidse kazen, hij bracht ook een grote voorraad echte Boeren Leidse roomboter mee.

Proef Boeren Leidse bij Eight
Ben je benieuwd naar de Boeren Leidse kaas? Eight serveert tijdens de Toffe Groente Weken een heerlijke kaasfondue van deze smaakvolle kaas met veel verse groenten. Reserveer een tafel via de website of 0172 – 495 477.


Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.