Nieuws

« Vorige - Volgende »

VVN organiseert gratis e-bikecursus op 21 april 2018

31 maart 2018 - 10:59  •  reacties

VVN organiseert gratis e-bikecursus op 21 april 2018

Alphen aan den Rijn - Wij vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk en op een veilige manier kunt blijven fietsen. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland, in samenwerking met Gek van fietsen, een e-bikecursus. In een ontspannen sfeer krijgt u informatie over veilig en comfortabel fietsen op een e-bike.

De cursus bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Het onderdeel theorie omvat het opfrissen van de verkeersregels, de eigenschappen van de elektrische fiets, de kwetsbaarheid van de gebruiker en de verschillende types elektrische fietsen. Bij het ondeerl praktijk rijft u op uw eigen e-bike of test e-bike een kort parcours om uw behendigheid te vergroten en ervaring op te doen met het rijden op een e-bike. Op dit parcours kunt u oefenen met bochten, links- en rechtsaf, slalom, rem/noodstop en evenwicht.

Heeft u nog geen e-bike? Gek van Fietsen stelt voor deze cursus enkele testfietsen beschikbaar. 

Bij deze bijeenkomst zijn begeleiders van Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond aanwezig en ook medewerkers van Gek van fietsen, die u voorlichting en instructies kunnen geven over de elektrische fiets.

Aanmelden
Kom zaterdag 21 april 2018 om 13.00 uur naar de gratis e-bikecursus van VVN in de parkeergarage van de Limeshal, Kees Mustersstraat 8, Alphen aan den Rijn. De cursus duurt tot ca. 15.00 uur. De cursus is voor gebruikers of toekomstige gebruikers van een e-bike.

Meld u zich wel van tevoren aan met een e-mail aan jos.ploum@gmail.com of telefonisch 06 – 57563343 (Jos Ploum) of 06 – 24902901 (Onno Kelterman). Wacht daarmee niet te lang; het aantal deelnemers is beperkt.

Fotograaf: Josh Walet
Gek van fietsen.nl.'
Gek van fietsen.nl

Gek van fietsen, in de letterlijke zin van het woord.