Advertorial Economie

4.000 euro voor het goede doel 'Ik kook ook voor jou'

"Wat een fantastisch bedrag", roept Petra Dresscher blij uit. Ze is samen met Mariska van Vliet één van de grondleggers van 'Ik kook ook voor jou'. Beide dames ontvingen afgelopen zaterdag het fraaie bedrag van 4.000 euro uit handen van Stanley de Looze, bestuursvoorzitter Zomerspektakel aan het Meer.

'Ik kook ook voor jou' is naast de Stichting Alphense Kinderboerderijen dit jaar het goede doel van Zomerspektakel aan het Meer.

Mariska: "Zo'n groot bedrag hebben we nog niet eerder mogen ontvangen. We zijn er echt enorm blij mee. Dit geeft ons extra armslag om eten voor anderen te maken." "Wij denken in kipfilets", zegt ze lachend. "Nou reken maar dat we van dit bedrag heel wat kipfilets kunnen kopen." Petra, die net terug is van vakantie, vertelt dat het best schakelen is om op vakantie voor minder mensen te koken. "Het is bijna gek om te zeggen dat ik blij ben om terug te zijn en ik weer voor anderen mag koken. Ik heb het gewoon gemist op vakantie. En zolang dit nog zo voelt gaan we er lekker mee door hoor."

Mariska vult aan dat ze het zo enorm bijzonder vindt dat zoveel mensen hen als goede doel hebben voorgedragen bij het Zomerspektakel. "Daar ben ik ze erg dankbaar voor, want dankzij hen hebben we dit mooie geldbedrag mogen ontvangen." Via de facebookpagina van 'Ik kook ook voor jou' kunnen mensen eten of producten aanbieden die ze over hebben.

Goede doelen
Stanley: "We leggen per verkocht toegangsticket 1 euro opzij voor een goed doel. Dit jaar zijn dat 'Ik kook ook voor jou' en de 'Stichting Alphense Kinderboerderijen'. We steunen graag lokale doelen die net als wij vrijwilligers zijn. Dit maakt dat we ons betrokken voelen bij hun activiteiten. Daarom zijn wij er trots op om 4000 euro te mogen overhandigen aan 'Ik kook ook voor jou'."


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.