Morgenwijzer en Junis Kinderopvang slaan handen ineen

Morgenwijzer, organisatie voor basisonderwijs in Alphen aan den Rijn, en Junis Kinderopvang werken samen aan de doorgaande ontwikkelingslijn van het kind van 0 tot 13 jaar. In 2017 hebben deze organisaties samen met SCOPE scholengroep het document 'Op één lijn' aan de gemeente overhandigd.

"Hierin benoemen we dat de snel veranderende wereld vraagt om een goede voorbereiding op de toekomst, voor ouders en kinderen. Als onderwijs- en kinderopvangorganisaties investeren wij in de ontwikkeling van integrale kindcentra (IKC) in Alphen aan den Rijn", aldus de Alphense organsiatie. 

Doorgaande leerlijn
Een integraal kindcentrum (IKC) is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij gedurende de dag komen om te leren, spelen en te ontwikkelen. Binnen een IKC is er een vloeiende overgang tussen onderwijs en kinderopvang en wordt er gewerkt vanuit één team vanuit één pedagogische visie.

Morgenwijzer en Junis bouwen met elkaar aan een omgeving die optimale ontwikkelingskansen biedt aan kinderen van 0 tot en met tot 13 jaar. "Met elkaar (leerkrachten, pedagogisch medewerkers, ouders en andere samenwerkingspartners in sport, cultuur en zorg) vinden we voor elk kind de juiste begeleidingsvorm, gericht op brede ontwikkeling (doorgaande ontwikkelingslijn)."

Kinderdagopvang en onderwijs hand in hand; start project 'Morgen Anders'
"Kinderdagverblijf Tierlantijn, basisschool Het Startblok en BSO de Flierefluiters is zo'n plek waar we samen nadenken over een gezamenlijk concept waarin kindervang en onderwijs hand in hand samenwerken aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Een IKC waar kinderen zich breed kunnen ontplooien, gericht op talentontwikkeling, samenwerking, creativiteit en kritisch denken. Een nieuwe vorm waarbij we het 'morgen anders' doen."

Wat gaat er veranderen?
"We streven ernaar dit nieuwe IKC in de zomer van 2020 te openen en verder te ontwikkelen. Kinderen starten met een vernieuwde vorm van onderwijs en opvang. Zij gaan straks drie lange dagen naar het IKC van 08.30 tot 17.00 uur en twee kortere dagen, eventueel kan dit verlengd worden tot 19.00 uur. Onderwijs en opvang lopen deze dagen volledig in elkaar over."

De lessen vanuit het onderwijs worden afgewisseld met opvang, sport en cultuur. Er wordt vanuit één visie samengewerkt. Kinderen die nu al op Basisschool Het Startblok zitten maken de basisschool af in de huidige onderwijsvorm tot en met groep 8, voor hen verandert er dus niets.

Het IKC is vijf dagen in de week geopend van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Planning
"De komende maanden gaan we de gedachte van het IKC verder vormgeven. Bij dit proces willen we naast de medewerkers ook ouders en kinderen betrekken en vragen om mee te denken aan het vormgeven van de nieuwe organisatie en mee te denken over een nieuwe naam."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.