Advertorial Economie

125 jaar GBI van Beijeren en Provak van Beijeren

Op 27 mei 2018 bestonden de bedrijven Provak van Beijeren en GBI van Beijeren in Alphen aan den Rijn precies 125 jaar. Beide bedrijven zijn in de afgelopen jaren een begrip in en omgeving. Zij vieren dit jubileumjaar met feestelijke acties.

Provak van Beijeren is de ijzerwaren- en gereedschappenspeciaalzaak voor de particulier en de kleine ondernemer in de Hooftstraat. GBI van Beijeren is de groothandel voor bouw en industrie aan de Eikenlaan. Beide bedrijven zijn ontstaan vanuit de ijzerwaren- en gereedschappenspeciaalzaak die Piet van Beijeren in 1893 begon.

Piet van Beijeren begon aan de Hooftstraat 23 een winkel voor ijzerwaren en gereedschappen. Daarbij verkocht hij ook boerengereedschappen en potten en pannen. Mede dankzij zijn vergaande service werd P. van Beijeren IJzerwaren- en Gereedschappenhandel een begrip. Wilbert Werther van GBI van Beijeren: "Piet van Beijeren ging zo ver in zijn service dat hij niet alleen met de fiets of handkar bestellingen bij klanten afleverde. Legendarisch is dat hij een bestelling met een roeiboot in Nieuwkoop afleverde. Hij wist ook altijd de materialen en gereedschappen te vinden waar klanten om vroegen. Piet van Beijeren werd bekend in Alphen en omgeving met de slogan 'Ga maar naar Van Beijeren, die heeft het wel'."

De opkomst van bouwmarkten in de jaren 80 was mede de aanleiding om het bedrijf te splitsen. Jan Werther maakte de sprong naar een groter pand aan de Eikenlaan waar hij de groothandel opzette. De speciaalzaak voor de particulier bleef in het pand in de Hooftstraat. In 1988 is het bedrijf officieel gesplitst. "Sommige klanten denken nog steeds dat we hetzelfde bedrijf zijn, maar dat is al enige tijd niet meer zo. We hebben goed contact met elkaar en doen soms gezamenlijk inkopen", aldus Alfred Pos van Provak van Beijeren.

Feestelijke acties
GBI van Beijeren viert het jubileum gedurede het jubileumjaar onder andere met een aantal workshops voor klanten. Daarnaast is er een jubileumkrant onder klanten verspreid en is er een unieke hoodie bij elkaar te sparen. De eigen jaarlijkse bouwbeurs die op 25 mei jl. plaatsvond in het pand aan de Eikenlaan had dit jaar een extra feestelijk tintje. De actie BTW Weg Ermee: 21 procent korting op alle artikelen was een enorm succes. Deze actie zal herhaald worden op de machinekoopavond op donderdag 22 november as.  Tevens was er een expositie van oude gereedschappen.

Provak van Beijeren viert het jubileum op kleine schaal. Er zijn actieprijzen op enkele producten, waaronder de speciale handzaag met het jubileumlogo erop, die ook bij GBI van Beijeren te koop is.


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!