Nieuws

« Vorige - Volgende »

Enquête over 'blurring' onder ondernemers in centrum

17 augustus 2018 - 12:33  •  reacties

Enquête over blurring onder ondernemers in centrum

Alphen aan den Rijn -

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) is in 2016 op verzoek van een aantal gemeenten in Nederland gestart met de pilot 'Reguleren mengvormen winkel/horeca'. In de pilot werden ondernemers tijdelijk toegestaan om een aantal mengvormen van winkel en horeca te voeren en wilden gemeenten verkennen of regelgeving mogelijk is waarbij ondernemers meer ruimte krijgen voor mengvormen.

De conclusie van de pilot was dat blurring een postief resultaat had op klanten, ondernemers en de winkelgebieden. De VNG pleit er daarom voor om de Drank- en Horecawet aan te passen en de gemeente de bevoegdheid te geven te beslissen of gemengde horeca en winkelvormen wel of niet in de gemeente zijn toegestaan.

Stichting VOC en de gemeente willen middels de enquête inzicht te krijgen in de wensen en behoeften op het gebied van deze mengvormen onder de Alphense centrumondernemers. "De resultaten vormen input voor een gezamenlijke toekomstvisie op het centrum die de komende maanden opgesteld gaat worden in nauwe samenwerking tussen onder andere ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente", aldus stichting VOC.

Fotograaf: Peter Sijm